Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk

Nu het voorjaar steeds kordater richting zomer lonkt, komt er een einde aan het eerste luik van ons concertseizoen. En dat was een schoontje! Zo kwamen onder meer Black Box Revelation, Whispering Sons, The Underground Youth (uk), SONS, BeraadGeslagen, Alice On The Roof, Dez Mona, Yndi Halda (uk), Frankie And The Witch Fingers (us), Cocaine Piss en véél meer langs. Een kleurrijk allegaartje aan eigenwijze kwaliteit, ofwel bands die stuk voor stuk een unieke avond wisten te creëren.

Vooraleer we hier té melancholisch worden: er zijn ook meteen fijne vooruitzichten. We boetseerden immers al intensief door aan een minstens even boeiend najaarsprogramma. En om de bomen door het dichtbegroeide muziekbos te blijven zien – én om op tijd je tickets aan te schaffen! – geven we al even een handig overzichtje mee van wat er onlangs allemaal werd aangekondigd.

02.10 BRONCHO [us]
Spannende stonerpop die de mosterd haalt bij The Strokes en Tame Impala. “Unspeakably catchy”, aldus Pitchfork.

10.10 Next.Ape + Richard Spaven Trio [us]
Een avondje vol triphop, impro, electronica en jazzy grooves. Tweemaal onder leiding van een drummer: Next.Ape ontsproot uit het brein van Antoine Pierre (TaxiWarsUrbex, …), Richard Spaven loste dan weer meerdere solo-albums en speelde al voor Gregory PorterFlying Lotus en José James.

13.11 Giant Sand [us]
Aan het epicentrum van deze vermaarde Americana-band staat Howe Gelb, een man die als muzikant nieuwe horizonten blijft verkennen. Van alternative country over woestijnrock tot psychedelische pop: iedere release weet steevast te verrassen. In oktober lost de groep alvast een nieuw album, hun 34ste. 

22.11 Clement Peerens Explosition
Al decennia bekend én berucht, die Clement Peerens, en dan nog het meest als hij het doet met bassist Aertbeliën Sylvain en bassdrumbeukster Lady Dave. Knal nieuwste single ‘Blaankenbaarge’. achter hun moddervette resem andere hits die sinds mensenheugenis in het collectieve rock-erfgoed gebeiteld staan – ‘Dikke Lu’‘Foorwijf’‘Vinde Gij Mijn Gat’‘Geft Da Kaske Na Is Hier’, hoeveel moet je er zo nog hebben? – en je voelt instinctief metéén aan dat je CPeX’ passage in Opwijk niet wil missen.

21.02.20 Stijn Van de Voorde – For Those About To Rock, I Salute You
Een theatershow van Stijn Van De Voorde over de voor- en achterkant van rock-‘n-roll! Verwacht een voorstelling met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden.

 Voor alle concerten, info & tickets: www.nostamusic.be/agenda

CategoryNieuws