Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk
Nosta ging onlangs een partnership aan met JazzLab. Die organisatie is een belangrijke rots in het grillige jazzlandschap en biedt unieke tournees aan rond de meest relevante artiesten van allerlei muzikaal pluimage. 

Daarnaast ondersteunen ze muzikanten onder meer bij de realisatie van meer ambitieuze projecten en leggen een stevig fundament waarop de scene zich kan ontwikkelen. Niet verwonderlijk dus meteen spek naar onze bek, dat we vanaf komend voorjaar samen verder willen exploreren.

Als eerste JazzLab-project hier werd gekozen voor Le Ravage d’Ali Baba. Dit gloednieuwe, geëngageerde collectief rond drummer Simon Plancke bundelt vier talenten uit de ‘New Wave Of Belgian Jazz’ (zie onder meer Nordmann, SCHNTZL en Kabas) in een voorstelling die de vluchtelingenproblematiek aankaart op artistieke wijze. De vier muzikanten gingen effectief naar de kampen in Calais, Duinkerke en Brussel, om er field recordings op te nemen en die getuigenissen te verwerken in hun muziek – live aangevuld met projecties.

Alle info vind je op de agendapagina van het concert!
CategoryNieuws