Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk

Wanneer we de donkerste dagen weer vaarwel mogen wuiven en die laatste nieuwjaarsdrink achter de rug is, komt ook deel twee van ons concertseizoen opnieuw op gang! En in dat verband kregen januari, februari en april kregen er zopas een fijne naam bij. Check het!

23.01 Ghost In The Machine (w/ DAAU-members)

Muzikanten Hannes d’Hoine en Han Stubbe (DAAU – Die Anarchistische Abendunterhaltung) en cinematograaf Stijn Grupping (Post uit Hessdalen) bundelen de artistieke krachten onder Ghost In The Machine, een multimediale nieuwe voorstelling met live muziek én live beelden.

Centraal staat de evenwaardigheid van de disciplines en de spanning tussen structuur en improvisatie.

De compositie werd opgebouwd uit melodieën en arrangementen met een elektronische onderlaag, bestaande uit gemanipuleerde field recordings van stadsgeluiden, synthesizers en samplers. Hannes d’Hoine en Han Stubbe zoeken als componistenduo het raakvlak op tussen elektronische en akoestische muziek.

27.02 Vive La Fête 

Els Pynoo en Danny Mommens staan als Vive La Fête intussen al meer dan twintig jaar geboekstaafd als heuse legendes binnen alles wat ruikt naar elektrorock, synthpop, new wave en aanverwant duister lekkers, met een resem hits die niet meer op twee handen te tellen vallen.

Hun opzwepende en zéér dansbare synthetische popmuziek doet al sinds 1997 (!) overal ter wereld zalen vollopen. Anno 2020 pakt het duo het origineler aan dan louter een simpele ‘terugkeer’: ze lossen de gloednieuwe ‘Vive La Fête EP 2.2’, met daarop hun bewerkingen van nummers uit de pop- en wave-periode in de jaren ‘80, volledig ondergedompeld in de typerende Vive La Fête-sound en -sfeer.

Live staat de band garant voor een wervelende nieuwe show met visuals, explosieve nieuwe nummers, met daarnaast uiteraard ook al hun hits die in het collectief geheugen getatoeëerd staan: ‘Touche Pas’‘Schwarzkopf’‘La Verité’‘Noir Désir’, …

02.04 Wallace Vanborn

Nekspieren opgewarmd en kuiten ingesmeerd? Mooi zo, want Wallace Vanborn stormt weldra weer ons nationale rock’-n-roll toneel op!

Het Gentse trio heeft na enkele jaren in de muzikale luwte z’n langverwachte vierde langspeler klaar. ‘A Scalp For The Tribe’ toont Wallace Vanborn in al zijn furore en kwaliteiten, dankzij een combo van dat rauwe, compromisloze buikgevoel op ‘The Orb We Absorb’ en de spijkerharde strakheid en gelaagdheid van ‘Lions, Liars, Guns and God’ met de speelsheid ten tijde van debuut ‘Free Blank Shots’.

De immer groovende pletwallace hangt niet zelden een lekker catchy laagje aan die karakteristieke, sidderende stonerriffs. Meteen na de release vlogen de lovende reviews ook meteen binnen:

CategoryNieuws