Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk

Na een vorige reeks aankondigingen (hierzo!) gooiden we er de voorbije weken nog een handvol nieuwe namen voor het najaar tegenaan. Divers, gedurfd en steevast bijzonder boeiend: Nosta en z’n DNA, weet je wel. Ons volledig programma is hier terug te vinden.

21.09 Voorronde Sound Track 
Hét gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie, georganiseerd door Poppunt, het club- en jeugdhuizencircuit. Uit meer dan 1000 (!) inschrijvingen koos een professionele jury (met onder andere Colin H. van Eeckhout (Amenra), blackwave.Nathan Daems (Black Flower), Noonah Eze (Black Mamba), Fenne Kuppens (Whispering Sons), …) maar liefst 136 artiesten voor 23 live-selectieavonden.

25.09 Roland Van Campenhout & Band
Roland Van Campenhout geldt al decennia als een der meester-gitaristen in ons land. De muzikant, dit jaar trouwens 75 lentes jong, draagt steeds de blues mee in de kern van z’n ziel, maar laat eigenlijk zich nooit ketenen aan genres. Van jazz naar ethno tot psychedelic: geen stijl die hij niet eigenzinnig naar z’n hand weet te zetten.

27.09 Neon Electronics (ex-The Neon Judgement)
In 2015 gooie The Neon Judgement voorgoed de synthesizer in de ring, dus kreeg Neon Electronics – dat Da Davo in 1999 opstartte maar aanvankelijk toch wat als een zijproject beschouwd werd – nu de volledige focus. Muzikaal klonk de groep nooit hechter. Elke track bezit een eigen ziel en klinkt dankzij de heldere maar krachtige productie als het resultaat van een stuwende noodzaak.

09.10 The Rumjacks (AUS) (org. Rock ’n Load Concerts)
The Rumjacks zijn net als hun Amerikaanse grote broers van Flogging Molly en Dropkick Murphys zonen van de wereldwijd vertegenwoordigde Ierse gemeenschap en die trots dragen ze vanzelfsprekend maar al te graag uit. Geliefd én steevast uitverkocht in ons land – don’t sleep on it!

28.11 Bent Van Looy – Solo Trilogy!
In oktober ’18 verscheen Bent Van Looys intussen al derde soloplaat, als laatste luik van de triptiek die begon met ‘Round The Bend’ en werd aangevuld met ‘Pyjama Days’‘Yours Truly’ toont zich onbeschroomd melodieus en vol weelderige arrangementen: de soberheid en melancholie uit z’n begindagen als solo-songwriter wisselde Bent nu in voor feestelijke en kleurrijke sferen.

06.02.20 Le Ravage d’Ali Baba (a JazzLab tour)
Vier getalenteerde telgen uit de ‘new wave of Belgian jazz’ hebben zich vastgebeten in een uniek en urgent project. Twee drummers, twee pianisten en een fascinerende lading engagement: onder Le Ravage d’Ali Baba willen Simon PlanckeHendrik LasureThijs Troch en Elias Devoldere de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aankaarten. Toetsen, elektronica en drums zijn de basisbestanddelen, waarmee het kwartet vervolgens een mélange creëert die talloze kleuren en vormen kan aannemen.

CategoryNieuws