Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk

Hooverphonic anno 2018, dat zijn een nieuwe plaat én een nieuwe zangeres. Een van dé grootste bands uit de Belpop heeft met de 17-jarige Luka Cruysberghs goud in handen. Een nieuw stemgeluid, maar een vertrouwde sound. “Luka is integraal in het verhaal, ze is niet zomaar ‘de volgende zangeres’.”

Alex Callier is in zijn nopjes. En terecht. Nieuwe plaat ‘Looking for Stars’ biedt met leadsingle ‘Romantic’ vintage Hooverphonic à la ‘Anger Never Dies’, maar bevat evenzeer de ongrijpbare elementen die ‘Pink Fluffy Dinosaurs’ of ‘Jackie’s Delirium’ tot fanfavorieten van de vorige platen maakten. Het album zwalpt tussen triphop, James Bond en funk.

Elke Hooverphonic-plaat bevat wilde zijsprongen, maar toch slaagt de band er steevast in om met een groot publiek te connecteren. “Daar ben ik het meest fier op. Al twintig jaar zijn we actueel. Op Crammerock speelden we ‘2 Wicky’, ‘Eden’, ‘Mad About You’, ‘Amalfi’, ‘Badaboum’ én ‘Romantic’. Allemaal nummers die de mensen willen horen. Een setlist opstellen, is altijd verliezen, want sommige mensen hopen op hun favoriete nummer. L’embarras du choix. Kill your darlings, helaas.”

Toch slaagt Callier er met ‘Looking for Stars’ in een strakke collectie onvervalste Hooverphonic-goodness af te leveren. Op 16 november in a record store near you, nog geen tien dagen eerder live te sneak peek’en in Opwijk.

.

.
What's Next
Bekijk volledige kalender →
CategoryNieuws