Open/Close Menu Clubconcerten in Opwijk

Eind deze maand richt Nosta de blik richting de elektronische 80’s en industriële new wave-beats, want we krijgen Neon Electronics over de (dans)vloer! Oorspronkelijk gestart als zijproject van The Neon Judgement-bezieler Dirk Da Davo, maar intussen volwaardige act met acht platen op de teller, met het maatschappijkritische ‘Apollo’ als laatste schot in de roos. Recent leverde het drietal nog intense shows af in onder meer Het Depot en De Kreun en op W-Festival.

Voor Dirk op 27 september z’n duistere klanken loslaat op Nijdrop, wilden we eens polsen waar de inspiratie voor Neon Electronics zoal vandaan komt. Hij ging met plezier graven in zijn platenkast, en presenteert hieronder zijn ultieme top 5 uit new wave-tijden!

Foto (c) Nele Breyne

1. New Order – ‘Blue Monday’

Na al die jaren nog steeds een classic, onsterfelijk! Een absoluut trendsetting track in de electronische muziek.
New Order is ontstaan uit de as van Joy Division…


.
2. Cabaret Voltaire – ‘Nag Nag Nag’

Een persoonlijke favoriet, uitgekomen in 1980, brutaal zoals het hoort bij Cabaret Voltaire. In die periode wisten bands de tijdsgeest helemaal te verklanken! Bij Neon Electronics proberen we dat ook te doen.


.
3. Joy Division – ‘The Eternal’

IJskoud en tijdloos: één van de meest donkere nummers ooit gemaakt. Soms heb ikzelf het gevoel dat de muziek van toen de tijd van nu vertegenwoordigt… Heeft daarbij ook wat het ijselijke zoals de Neon Electronics-track ‘Road To Freedom’.


.
4. Executive Slacks – ‘The Bus’

Eén van mijn favoriete Amerikaanse bands uit de periode. Ik heb ze een drietal keer live gezien, om nooit te vergeten! Jammer genoeg veel te vroeg gestopt! Ze zaten wat in hetzelfde straatje als The Neon Judgement.


.
5. Fad Gadget – ‘Back To Nature’

Frank Tovey, bezieler van Fad Gadget, helaas veel te vroeg heen gegaan – RIP Frank!
Groots talent dat zeker beter had verdiend! Veel goeie tracks, maar helaas ietwat in de vergetelheid geraakt.


.
Afkomen dus, zegt Dirk ook zelf: “NEON ELECTRONICS LIVE: into the future now : mis het niet! ;-)”
Info & tickets via deze link!

CategoryNieuws