21
apr
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Zimmerman

Support: Tommigun

TIMETABLE 

19u30 deuren
20u00 Tommigun
21u15 Zimmerman

Na enkele bijzonder intensieve jaren neemt ’s lands beste liveband Balthazar momenteel een break. Rusten doen de bandleden allerminst, want na Warhaus met Maarten Devoldere en de zwoele r’nb die Jinte Deprez als J. Bernardt brengt, komt nu ook bassist Simon Cassier met zijn eigen project voor de dag. Het debuutalbum ‘Afterglow’ dat eind 2016 verscheen, is een autobiografische plaat over het einde van de ene en het begin van de andere relatie gaat. Cassier ruilt de bas voor zang en gitaar en wordt bijgestaan door Senne Guns op de synths en Laurens Billiet op drums.

Support: Tommigun
Sinds eind september heeft Tommigun met ‘Wooden Son’ op Consouling Sounds album #3 op de teller staan. Geen vrolijke pop, wel integendeel. Een duistere ondertoon, waarvoor ze de inspiratie haalden bij blues en gevangenisnummers, maakt zich meester van hun sound. Maar vergis u niet; onder de zwaarmoedigheid schuilen vaak knappe nummers.

Pers

 • Knack Focus

  Moeiteloos de stap van begeleider naar frontman

      

  Eén ding was ons na afloop alvast duidelijk: Balthazar heeft niet twee maar drie prima songwriters in huis. De band lijkt meer en meer op een matroesjka-poppetje, waar tal van andere poppetjes in verstopt zitten. We zouden er dus volstrekt niets op tegen hebben, mocht kamerheer Casier in de nabije toekomst wat vaker van zich laten horen.

 • De Standaard

  Een flashback naar vijftien jaar geleden


  Nu het rotgetalenteerde Balthazar even aan een break toe is, zwermen zijn zonen uit. Simon Casier blijft het dichtst in het kielzog van het moederschip, maar dat is geenszins een probleem. Omdat Bob Dylan zijn echte naam niet gebruikt, ging Simon Casier er maar mee aan de haal. Goed gezien, want hij zoemt als warme poëzie voor eenzame winternachten.

 • De Morgen

  "SHIT, wat heb ik hier nu allemaal geschreven?"


  Break-upplaten waardoor een streep hoop gloort, zijn zeldzaam, maar Casier slaagt erin donkerblauw en roodgloeiend te versmelten in rafelige punkpopsongs en zwalpende indieballads. Vindt hij een troostende schouder bij opperbard Bob Dylan? Wie zijn band Zimmerman noemt, vraagt er immers om. Van spijt en twijfel over jaloezie tot opluchting.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

04
mei

Icoon: Nick Cave

20:00
Nijdrop

Op Icoon gaat Nosta samen met Archeduc op zoek naar de mens achter enkele muzieklegendes. Onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan en David Bowie krijgen via fijne anekdotes, straffe muzikanten en geweldige vertellers een ode. Nu is de illustere Nick Cave aan de beurt. Nick Cave is een Australische singer-songwriter, schrijver, poëet en acteur. 59 is…

06
mei

Baloji

20:00
Nijdrop

Dikke vriendjes met Bono en Paul McCartney, ex-Starflam en met ‘Spoiler’ dé zomerhit van 2016 op zak: Baloji hoef je niets te leren. Met een opzwepende mix van Afrikaanse beats, vloeiende rap vol Franse tongval en aanstekelijke vibe weet hij van elk podium een exotische speeltuin te maken. ‘Hotel Impala‘ uit 2007 was z’n visitekaartje, z’n…

20
mei

Mist Festival

19:00
Nijdrop

Terug wegens razend relevant: ons clubfestival Mist. Tijdens de eerste edities van dit klein, maar o zo fijne ontdekkingsfestival (2013 & 2014) kwamen onder meer STUFF., Dans Dans, Go March, Manngold, Pomrad, Moodprint, Condor Gruppe, Spookhuisje en Kaboom Karavan langs. Nu stampen we het beste uit de Belgische underground anno 2017 ons podium op. Mist is…

02
jun

Sons Of Kemet [gb]

20:00
Nijdrop

Sons of Kemet is één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. De band heeft een unieke bezetting met twee drummers en een unieke stijl met drie muzikale pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en gepassioneerde solo’s….