21
apr
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Zimmerman

Support: Tommigun

TIMETABLE 

19u30 deuren
20u00 Tommigun
21u15 Zimmerman

Na enkele bijzonder intensieve jaren neemt ’s lands beste liveband Balthazar momenteel een break. Rusten doen de bandleden allerminst, want na Warhaus met Maarten Devoldere en de zwoele r’nb die Jinte Deprez als J. Bernardt brengt, komt nu ook bassist Simon Cassier met zijn eigen project voor de dag. Het debuutalbum ‘Afterglow’ dat eind 2016 verscheen, is een autobiografische plaat over het einde van de ene en het begin van de andere relatie gaat. Cassier ruilt de bas voor zang en gitaar en wordt bijgestaan door Senne Guns op de synths en Laurens Billiet op drums.

Support: Tommigun
Sinds eind september heeft Tommigun met ‘Wooden Son’ op Consouling Sounds album #3 op de teller staan. Geen vrolijke pop, wel integendeel. Een duistere ondertoon, waarvoor ze de inspiratie haalden bij blues en gevangenisnummers, maakt zich meester van hun sound. Maar vergis u niet; onder de zwaarmoedigheid schuilen vaak knappe nummers.

Pers

 • Knack Focus

  Moeiteloos de stap van begeleider naar frontman

      

  Eén ding was ons na afloop alvast duidelijk: Balthazar heeft niet twee maar drie prima songwriters in huis. De band lijkt meer en meer op een matroesjka-poppetje, waar tal van andere poppetjes in verstopt zitten. We zouden er dus volstrekt niets op tegen hebben, mocht kamerheer Casier in de nabije toekomst wat vaker van zich laten horen.

 • De Standaard

  Een flashback naar vijftien jaar geleden


  Nu het rotgetalenteerde Balthazar even aan een break toe is, zwermen zijn zonen uit. Simon Casier blijft het dichtst in het kielzog van het moederschip, maar dat is geenszins een probleem. Omdat Bob Dylan zijn echte naam niet gebruikt, ging Simon Casier er maar mee aan de haal. Goed gezien, want hij zoemt als warme poëzie voor eenzame winternachten.

 • De Morgen

  "SHIT, wat heb ik hier nu allemaal geschreven?"


  Break-upplaten waardoor een streep hoop gloort, zijn zeldzaam, maar Casier slaagt erin donkerblauw en roodgloeiend te versmelten in rafelige punkpopsongs en zwalpende indieballads. Vindt hij een troostende schouder bij opperbard Bob Dylan? Wie zijn band Zimmerman noemt, vraagt er immers om. Van spijt en twijfel over jaloezie tot opluchting.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

29
jun

Sir Jees: Coely [try-out]

19:30
Nijdrop

Rrraaahhh! Na vijf jaar rise & shine is het tijd voor de volgende stap van Coely. Debuutalbum ‘Different Waters’ brengt de hedendaagse hiphopqueen naar Nosta met een karrenvracht hits onder de arm. Beatville in da building! De rollercoaster startte zo’n vijf jaar geleden, nadat iemand haar zangtalent opmerkte in een Antwerps jeugdhuis. ‘Ain’t Chasing Pavements’…

31
aug

Deerhoof [us]

19:30
Nijdrop

Het is rauw, het rammelt en het raaskalt: maak kennis met de vale pop van Deerhoof. De art-rockers uit Californië trekken er deze zomer op uit met Red Hot Chili Peppers, waarna ze eind augustus landen in Nosta. Hoezee! Met twaalf albums – excuus, ze noemen het zelf doorgaans mixtapes – is de status van…

13
nov

Agnostic Front [us]

19:00
Nijdrop

De NYHC-legendes vinden hun weg vlot richting Opwijk: na Madball eerder dit jaar is het midden november tijd voor Agnostic Front! Ook zij spelen slechts één Belgische show, we leggen het bordje ‘Uitverkocht!’ alvast klaar. Waar we dachten dat Madball al best legendarisch is qua hardcore, doen we er nu nog een schepje bovenop. Hun…