12
maart
€15
18:00 — 22:00
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events
  • This event has passed.

MADBALL [usa]

+ For The Glory [pt]

Sloopwerk

VZW Rock ’n Load Concerts, vzw Hambiance & Nosta present… Madball! Op Sloopwerk ontdek je al wat zeer luid, zeer hard en zeer intens is – bij voorkeur gecombineerd!

Dat Madball tot de hardcoregrootheden der aarde behoort, hoeft geen twijfel over te bestaan. Steevast genoemd in het rijtje NYHC-legendes als Agnostic Front en Sick Of It All brengen ze nog steeds eerlijke, rauwe hardcore met een groove om U tegen te zeggen. Met absolute klassiekers als Set It Off en Demonstrating My Style, maar ook met enkele recentere releases onder de arm, lijkt ook de tourmachine Madball niet te stoppen. Nijdrop mag dan plots Nosta heten, wie zich H2O en Slapshot in deze zaal nog herinnert, weet dat dit een onmisbare avond wordt! Hardcore Still Lives!

Support: For The Glory [pt]
De rots in de Portugese Hardcorebranding, vaste naam in de Europese hardcorescene en tevens bekend als hosts van de legendarische European Hardcore Pool Party’s. Sinds 2003 combineren ze passionele lyrics met aggressieve hardcore, snelle punkrock passages en een zuiderse relaxmentaliteit. Voor het eerst in lange tijd terug in België te zien en daar worden we allemaal heel blij van.

Support: Die My Demon
Met enige organisatorische vrijheid mogen we Die My Demon als Dendermondse (DMD, got it?) band in Opwijk gerust als lokale hardcoreband beschouwen. Na een break van enkele jaren kroop DMD niet alleen terug op het podium, maar brachten ze in 2015 een EP “Same World Different Eyes” uit, om onlangs een videoclip van het nummer “My Escape” te releasen. Verwacht NYHC-invloeden van veertigers die als jonkies staat te pronken in het voorprogramma van hun favoriete HC-band!

Details

Datum
12 maart 2017
Deuren
18:00 - 22:00
Kostprijs
€15
Event Categories:
,

Nog in Nosta...

21
februari

Cocaine Piss + Calva Louise 🇬🇧

19:30
Nijdrop

Cocaine Piss Simpel, snel, strak: de punksongs van Cocaine Piss schieten steevast récht op het doel af. Sinds het Luikse viertal zich met debuut ‘The Pool’ (2015) op de internationale rader der stevige muziek wierp, nam hun kruissnelheid nergens nog af. Tweede langspeler ‘The Dancer’ werd ingeblikt in Chicago, met Steve Albini zelve achter de knoppen….

22
februari

BeraadGeslagen + Milan W.

19:30
Nijdrop

BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Stom he. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing door muzikale duizendpoten Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger. Een eigenzinnige mix aan electronica, jazz, hiphop en wat niet meer aan outer…

27
februari

Yuko + Vito

19:30
Nijdrop

Muzikale dekentjes, ze bestaan. Met Yuko en Vito halen we eind februari zelfs de warmste soort in huis. Tweemaal Gents, tweemaal goed. Yuko Ondertussen tien jaar sleutelt de Gentse band aan intieme pop, rustig kabbelende kunststukjes en een animatie-soundtrack. Recensenten gingen in die tijd meermaals overstag, het buitenland lonkte. Yuko werd de eerste band die…

07
maart

It It Anita + Shht

19:30
Nijdrop

Gitaargeweld met de grote G! Met It It Anita uit Luik en nieuwkomer Shht staat er een stevige portie gebeuk klaar. Onze verzekeraar krijgt nu al de bibber van de ravage achteraf. It It Anita Noise! Iedere vezel van dit Luiks ensemble schreeuwt het uit. Hun liveshows tellen één doel: dat podium in de fik razen met wellustige riffs….