12
maart
€15
18:00 — 22:00
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events
  • This event has passed.

MADBALL [usa]

+ For The Glory [pt]

Sloopwerk

VZW Rock ’n Load Concerts, vzw Hambiance & Nosta present… Madball! Op Sloopwerk ontdek je al wat zeer luid, zeer hard en zeer intens is – bij voorkeur gecombineerd!

Dat Madball tot de hardcoregrootheden der aarde behoort, hoeft geen twijfel over te bestaan. Steevast genoemd in het rijtje NYHC-legendes als Agnostic Front en Sick Of It All brengen ze nog steeds eerlijke, rauwe hardcore met een groove om U tegen te zeggen. Met absolute klassiekers als Set It Off en Demonstrating My Style, maar ook met enkele recentere releases onder de arm, lijkt ook de tourmachine Madball niet te stoppen. Nijdrop mag dan plots Nosta heten, wie zich H2O en Slapshot in deze zaal nog herinnert, weet dat dit een onmisbare avond wordt! Hardcore Still Lives!

Support: For The Glory [pt]
De rots in de Portugese Hardcorebranding, vaste naam in de Europese hardcorescene en tevens bekend als hosts van de legendarische European Hardcore Pool Party’s. Sinds 2003 combineren ze passionele lyrics met aggressieve hardcore, snelle punkrock passages en een zuiderse relaxmentaliteit. Voor het eerst in lange tijd terug in België te zien en daar worden we allemaal heel blij van.

Support: Die My Demon
Met enige organisatorische vrijheid mogen we Die My Demon als Dendermondse (DMD, got it?) band in Opwijk gerust als lokale hardcoreband beschouwen. Na een break van enkele jaren kroop DMD niet alleen terug op het podium, maar brachten ze in 2015 een EP “Same World Different Eyes” uit, om onlangs een videoclip van het nummer “My Escape” te releasen. Verwacht NYHC-invloeden van veertigers die als jonkies staat te pronken in het voorprogramma van hun favoriete HC-band!

Details

Datum
12 maart 2017
Deuren
18:00 - 22:00
Kostprijs
€15
Event Categories:
,

Nog in Nosta...

17
oktober

Arabnormal + Jealous 🇩🇪

19:30
Nijdrop

Arabnormal Nadat The Hickey Underworld enkele jaren geleden helaas stilletjes doodbloedde, vertrok frontman Younes Faltakh op een ‘flying carpet music journey to the orient and back’. Met z’n nagelnieuwe project Arabnormal zoekt hij immers verder naar hoe hij de Maghrebijnse klanken uit z’n roots – Younes’ vader is Tunesiër – kan verwerken in stevigere gitaarmuziek….

19
oktober

Sunpower (Final show!)

19:30
Nijdrop

Sunpower. 17 jaar lang no nonsense garage hardcore punk. 5 LP’s, 5 EP’s, enkele split EP’s. Hon-der-den shows ergens tussen Opwijk, Firenze, Kopenhagen, en Buffalo New York. Dui-zen-den highfives en stagedives. Je noemt dit punkvijftal uit Opwijk dus maar best meteen ware legendes in de scene. Na bijna twee decennia besluit de band om er –…

02
november

Spinvis 🇳🇱 + Jan Verstraeten

20:30

Spinvis Al sinds zijn eerste, titelloze soloplaat verscheen – we schrijven lente 2002 – wordt Erik de Jong als Spinvis steevast tot een van de meest originele songschrijvers van de Lage Landen gekroond. Gevarieerd, gelaagd, eigenwijs en altijd poëtisch: de popsongs van Spinvis breng je niet zomaar onder in één hokje.  Meer bewijs? De opvolger van z’n…

13
november

Giant Sand 🇺🇸

19:30
Nijdrop

Net geen vijfendertig jaar bezig en zo’n dertig platen op de teller – noem Giant Sand gerust meteen levende legendes. Aan het epicentrum van de vermaarde Americana-band staat Howe Gelb, een man die als muzikant nieuwe horizonten blijft verkennen. Van alternative country over woestijnrock tot psychedelische pop: iedere release weet steevast te verrassen. Na een…