03
november
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events
  • This event has passed.

Fresku x Mocromaniac

Sir Jees

Timetable
19u30 deuren
20u30 Geile Gleuf Maddefakkers
21u30 Fresku x Mocromaniac

.

Afgelopen voorjaar brachten Fresku & MocroManiac het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Nosta haalt de twee toppers uit de Nederhop nu als eerste naar België met hun supercollab!

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten. Het is echter niet de eerste maal dat ze samenwerkten. Eerder kwam MocroManiac ook al meerappen op ‘Kreeft’ (vanop het album ‘Nooit Meer Terug’ uit 2015, waarmee Fresku een Edison-nominatie op zak stak en Opwijk in lichterlaaie zette) en ze werkten samen op ‘Testosteronbommen’.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow Claw, Ronnie Flex en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz-sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenen views. Anthem ‘Witlof’ ging de plaat nu vooraf. Ook daarin kaarten de rappers de verwrongen verhoudingen in de maatschappij aan. Ze hopen bijvoorbeeld de oh zo belangrijke liefde van de witte medemens te winnen. Vaste beatmaker Teemong voorzag het leeuwendeel van beats op de plaat en blikte de clip in.

Support door Geile Gleuf Maddefakkers

De GGM stonden al bij de eerste editie van Sir Jees op de planken. Hits als ‘Rimzzz’, ‘Drankjetongs’ en ‘Dansmachine’ lieten destijds de jeugd uit de Denderstreek niet ongemoeid.

Na een waardig afscheid op ‘Betong’-festival in thuisstad Aalst blijkt na drie jaar stilte de microbe nog steeds te kriebelen. Ewoud Braem en Bockie De Repper maken hun comeback in Nosta met een mix van classics en nieuwe tracks. De Frank Galans van de hiphop-scene zijn terug met méér drank, humor en sexyness dan ooit tevoren.

Afterparty door No Sleep Richy

No Sleep Richy aka Bassthug/Desq soigneert de platendraaiers voor, tussen en na de optredens. De vader van de Gentse hiphopparties smijt met gevaarlijk scherp.

€5 korting op combi-ticket met Zwangere Guy!

Nog geen maand eerder staat de Brusselse avond met Zwangere Guy, TheColorGrey en Le 77 op de planning van Sir Jees. Nosta ontvangt de die hard hiphopheads met open armen en geeft €5 korting aan al wie een ticket voor beide shows koopt. Waar? Hier!

Foto © Ilja Meefout

.

Details

Datum
3 november 2017
Deuren
19:30
Kostprijs
€15
Event Categories:
, ,

Nog in Nosta...

29
mei

UITGESTELD ◆ De Mens ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

⚠️ CONCERT 𝐃𝐄 𝐌𝐄𝐍𝐒 VERPLAATST NAAR 𝟐𝟗 𝐌𝐄𝐈. ⚠️ Gezien de recente en acute ontwikkelingen rond het Corona-virus in België, besloten we als organisatie om onze verantwoordelijkheid te nemen en het concert van De Mens van 12 maart uit te stellen naar 29 mei. Aangekochte tickets blijven geldig, ticketkopers worden via mail op de hoogte gebracht. Bedankt voor jullie…

30
mei

Muziekquiz

19:00
Nijdrop

De muziekquiz is terug! Opnieuw mag je een multimediale quiz verwachten met een waaier aan heel wat genres, gaande van pop, rock en wave over disco, groovy tunes en alternatieve indie-genres tot R&B, dance en commerciëlere stuff … maar ook alternatieve niche-genres, obscure underground-stuff en het hardere werk hebben een plaats in onze quiz. De…

08
juni

The Menzingers 🇺🇸 + Spanish Love Songs 🇺🇸

19:30
Nijdrop

The Menzingers (US) Since forming as teenagers in 2006, The Menzingers have shown their strength as rough-and-tumble storytellers, turning out songs equally rooted in frenetic energy and lifelike detail. On their new album Hello Exile, the Philadelphia-based punk band take their lyrical narrative to a whole new level and share their reflections on moments from…

01
augustus

Loco Loco Fest

15:00
Nijdrop

Ondertussen alweer de 17e editie van het hardcore/punk festival Loco Loco Fest. In 17 jaren gingen we van Opwijk naar Merchtem, van openlucht naar een indoorlocatie, om uiteindelijk in Nosta in Opwijk terecht te komen, voor een kleinschalig punkfestival in een gezellige setting. Bands worden binnenkort aangekondigd!