03
november
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events
  • This event has passed.

Fresku x Mocromaniac

Sir Jees

Timetable
19u30 deuren
20u30 Geile Gleuf Maddefakkers
21u30 Fresku x Mocromaniac

.

Afgelopen voorjaar brachten Fresku & MocroManiac het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Nosta haalt de twee toppers uit de Nederhop nu als eerste naar België met hun supercollab!

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten. Het is echter niet de eerste maal dat ze samenwerkten. Eerder kwam MocroManiac ook al meerappen op ‘Kreeft’ (vanop het album ‘Nooit Meer Terug’ uit 2015, waarmee Fresku een Edison-nominatie op zak stak en Opwijk in lichterlaaie zette) en ze werkten samen op ‘Testosteronbommen’.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow Claw, Ronnie Flex en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz-sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenen views. Anthem ‘Witlof’ ging de plaat nu vooraf. Ook daarin kaarten de rappers de verwrongen verhoudingen in de maatschappij aan. Ze hopen bijvoorbeeld de oh zo belangrijke liefde van de witte medemens te winnen. Vaste beatmaker Teemong voorzag het leeuwendeel van beats op de plaat en blikte de clip in.

Support door Geile Gleuf Maddefakkers

De GGM stonden al bij de eerste editie van Sir Jees op de planken. Hits als ‘Rimzzz’, ‘Drankjetongs’ en ‘Dansmachine’ lieten destijds de jeugd uit de Denderstreek niet ongemoeid.

Na een waardig afscheid op ‘Betong’-festival in thuisstad Aalst blijkt na drie jaar stilte de microbe nog steeds te kriebelen. Ewoud Braem en Bockie De Repper maken hun comeback in Nosta met een mix van classics en nieuwe tracks. De Frank Galans van de hiphop-scene zijn terug met méér drank, humor en sexyness dan ooit tevoren.

Afterparty door No Sleep Richy

No Sleep Richy aka Bassthug/Desq soigneert de platendraaiers voor, tussen en na de optredens. De vader van de Gentse hiphopparties smijt met gevaarlijk scherp.

€5 korting op combi-ticket met Zwangere Guy!

Nog geen maand eerder staat de Brusselse avond met Zwangere Guy, TheColorGrey en Le 77 op de planning van Sir Jees. Nosta ontvangt de die hard hiphopheads met open armen en geeft €5 korting aan al wie een ticket voor beide shows koopt. Waar? Hier!

Foto © Ilja Meefout

.

Details

Datum
3 november 2017
Deuren
19:30
Kostprijs
€15
Event Categories:
, ,

Nog in Nosta...

23
januari

Ghost In The Machine (w/ DAAU-members)

19:30
Nijdrop

Een gloednieuwe creatie op de grens van concert, muziektheater en videoperformance  Muzikanten Hannes d’Hoine en Han Stubbe (DAAU – Die Anarchistische Abendunterhaltung) en cinematograaf Stijn Grupping (Post uit Hessdalen) bundelen de artistieke krachten onder Ghost In The Machine, een multimediale nieuwe voorstelling met live muziek én live beelden. De voorstelling is een machinerie op de scène,…

24
januari

Jaguar Jaguar (try-out)

19:30
Nijdrop

Pas anderhalf jaar geleden stak Jaguar Jaguar z’n kopje voor het eerst boven het savanne-gewas uit, maar sindsdien ging het meteen érg snel voor de Antwerpse (super)groep. Het vijftal verdiende z’n muzikale sporen eerder bij Iohaus, Soldier’s Heart en Tamino en ontwierp met deze verse krachtenbundeling direct een héél eigen geluid. Hun met synths omrande,…

31
januari

HOLD UP: Brihang ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

Onder 𝗛𝗢𝗟𝗗 𝗨𝗣! bundelen Nosta en Cultuurcentrum Strombeek-Grimbergen de concertkrachten. Dit najaar zetten we voor de derde keer een avond op in de schouwburg van Strombeek; voorjaar ’20 doen we ’t voor het eerst samen binnen de Opwijkse Nijdrop-muren! . Brihang ‘De romp, de schil, het skelet, de woning is gestript tot het casco van…

06
februari

Le Ravage d'Ali Baba (a JazzLab tour)

19:30
Nijdrop

Vier getalenteerde telgen uit de ‘new wave of Belgian jazz’ hebben zich vastgebeten in een uniek en urgent project. Twee drummers, twee pianisten en een fascinerende lading engagement: onder Le Ravage d’Ali Baba willen Simon Plancke, Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aankaarten.  De vier…