03
november
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events
  • This event has passed.

Fresku x Mocromaniac

Sir Jees

Timetable
19u30 deuren
20u30 Geile Gleuf Maddefakkers
21u30 Fresku x Mocromaniac

.

Afgelopen voorjaar brachten Fresku & MocroManiac het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Nosta haalt de twee toppers uit de Nederhop nu als eerste naar België met hun supercollab!

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten. Het is echter niet de eerste maal dat ze samenwerkten. Eerder kwam MocroManiac ook al meerappen op ‘Kreeft’ (vanop het album ‘Nooit Meer Terug’ uit 2015, waarmee Fresku een Edison-nominatie op zak stak en Opwijk in lichterlaaie zette) en ze werkten samen op ‘Testosteronbommen’.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow Claw, Ronnie Flex en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz-sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenen views. Anthem ‘Witlof’ ging de plaat nu vooraf. Ook daarin kaarten de rappers de verwrongen verhoudingen in de maatschappij aan. Ze hopen bijvoorbeeld de oh zo belangrijke liefde van de witte medemens te winnen. Vaste beatmaker Teemong voorzag het leeuwendeel van beats op de plaat en blikte de clip in.

Support door Geile Gleuf Maddefakkers

De GGM stonden al bij de eerste editie van Sir Jees op de planken. Hits als ‘Rimzzz’, ‘Drankjetongs’ en ‘Dansmachine’ lieten destijds de jeugd uit de Denderstreek niet ongemoeid.

Na een waardig afscheid op ‘Betong’-festival in thuisstad Aalst blijkt na drie jaar stilte de microbe nog steeds te kriebelen. Ewoud Braem en Bockie De Repper maken hun comeback in Nosta met een mix van classics en nieuwe tracks. De Frank Galans van de hiphop-scene zijn terug met méér drank, humor en sexyness dan ooit tevoren.

Afterparty door No Sleep Richy

No Sleep Richy aka Bassthug/Desq soigneert de platendraaiers voor, tussen en na de optredens. De vader van de Gentse hiphopparties smijt met gevaarlijk scherp.

€5 korting op combi-ticket met Zwangere Guy!

Nog geen maand eerder staat de Brusselse avond met Zwangere Guy, TheColorGrey en Le 77 op de planning van Sir Jees. Nosta ontvangt de die hard hiphopheads met open armen en geeft €5 korting aan al wie een ticket voor beide shows koopt. Waar? Hier!

Foto © Ilja Meefout

.

Details

Datum
3 november 2017
Deuren
19:30
Kostprijs
€15
Event Categories:
, ,

Nog in Nosta...

21
september

Sound Track: selectie Vlaams-Brabant ◆ GRATIS

19:30
Nijdrop

Sound Track. Hét gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie, georganiseerd door Poppunt, het club- en jeugdhuizencircuit. Uit 1000 (!) Vi.be-inzendingen selecteerde een professionele demojury met onder andere Colin H. van Eeckhout (Amenra), blackwave., Nathan Daems (Black Flower), Noonah Eze (Black Mamba), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Ayco Duyster, Bavo Vanden Broeck (Dranouter Festival), Roman Hiele, Portland en Compact Disk Dummies maar liefst 136 artiesten voor 23 live-selectieavonden.  Op 21 september is…

25
september

Roland Van Campenhout & Band

19:30
Nijdrop

Roland Van Campenhout & Band Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras, een ‘sound magician’ – Roland Van Campenhout geldt al decennia als een der meester-gitaristen in ons land. De muzikant, dit jaar trouwens 75 lentes jong, draagt steeds de blues mee in de kern van z’n ziel, maar laat eigenlijk zich nooit…

27
september

Neon Electronics (ex-The Neon Judgement)

19:30
Nijdrop

Neon Electronics New-wave en postpunk knalden de laatste jaren opnieuw richting een Belgisch hoogtepunt – met dank, Whispering Sons! – maar een mens mag niet vergeten waar de wortels liggen. Die vind je deels terug bij Dirk Da Davo, electropionier en samen met Frank TB drijvende kracht achter The Neon Judgement – één van de meest…

02
oktober

Broncho 🇺🇸

19:30
Nijdrop

Steek je hoofd uit het venster en adem diep in: there’s something in the air. De kranten staan dan wel vol van politiek haantjesgedrag, bronstige slechterikken en ander schorriemorrie, Broncho doorstaat de blizzard of badness met genuanceerde rock & roll en arty farty poprock. The Strokes kennen hun opvolging. Vierde album ‘Bad Behavior‘ kan zomaar…