29
jun
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen

Coely

Sir Jees • Try-out

Rrraaahhh! Na vijf jaar rise & shine is het tijd voor de volgende stap van Coely. Debuutalbum ‘Different Waters’ brengt de hedendaagse hiphopqueen naar Nosta met een karrenvracht hits onder de arm. Beatville in da building!

De rollercoaster startte zo’n vijf jaar geleden, nadat iemand haar zangtalent opmerkte in een Antwerps jeugdhuis. ‘Ain’t Chasing Pavements’ was de debuutsingle die meteen zowat de hele muziekbusiness op haar deed springen. Radiozenders draaiden het plaatje grijs en blogs hadden lof tekort. Zonder ooit te twijfelen koos ze uiteindelijk voor het project van Beatville. Die clique staat er nu als een huis qua entourage: Nasta & Niz houden een oogje in het zeil en Ephonk bespeelt de decks tijdens haar livesets. Ondertussen vervoegde ook Dvtch Norris het Dendermonds ensemble. Zit meer dan snor.

‘All I Do’ en ‘My Tomorrow’ volgden, regen de hotshots op Studio Brussel aan elkaar en kregen ook de programmatoren wakker. Haar performance is rauw, wild maar immer to the point. Dankzij die gedrevenheid scoorde ze warm-upshows voor  Kanye West, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Nas, Jessie Ware en De La Soul.

Ondertussen staat ze zelf bovenaan de affiches. Dour en Les Ardentes zijn al voor de bijl, nu is Nosta (voor de vierde keer!) aan de beurt!

Pers

 • Humo

  Chain gang-rap als aperitief


  Het soulzwangere ‘My Tomorrow’ hinkelt de kettingen vrolijk van zich af, ‘Wake Up Call’ is internationale hiphopklasse, en van het bubbly ‘No Way’ lust ik elke ochtend pap.

 • De Morgen

  Coely is overal


  Coely is een rapartieste zoals we die in ons land niet meer hebben gezien sinds Leki en haar oudere zus Ya Kid K het genre bij ons op de kaart zetten: strijdlustig en assertief, maar ook optimistisch en goedgeluimd. Met internationale uitstraling bovendien. Different Waters heet haar debuut, een plaat waarop ze onbekommerd van hiphop over r&b naar soul schiet.

 • Indiestyle

  Coely wordt een begrip dankzij ‘Different waters’


  Coely is duidelijk klaar om de wereld te veroveren (als de grenscontrole daar geen stokje voor steekt). ‘Different waters’ geeft perfect aan wie ze is: vol potentieel, karaktervol, jeugdig en energiek. Wie haar al live aan het werk zag, weet dat deze dame meer in haar mars heeft, al blijven we op onze honger zitten qua echte nieuwe nummers.

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

29
jun

Sir Jees: Coely [try-out]

19:30
Nijdrop

Rrraaahhh! Na vijf jaar rise & shine is het tijd voor de volgende stap van Coely. Debuutalbum ‘Different Waters’ brengt de hedendaagse hiphopqueen naar Nosta met een karrenvracht hits onder de arm. Beatville in da building! De rollercoaster startte zo’n vijf jaar geleden, nadat iemand haar zangtalent opmerkte in een Antwerps jeugdhuis. ‘Ain’t Chasing Pavements’…

31
aug

Deerhoof [us]

19:30
Nijdrop

Het is rauw, het rammelt en het raaskalt: maak kennis met de vale pop van Deerhoof. De art-rockers uit Californië trekken er deze zomer op uit met Red Hot Chili Peppers, waarna ze eind augustus landen in Nosta. Hoezee! Met twaalf albums – excuus, ze noemen het zelf doorgaans mixtapes – is de status van…

13
nov

Agnostic Front [us]

19:00
Nijdrop

De NYHC-legendes vinden hun weg vlot richting Opwijk: na Madball eerder dit jaar is het midden november tijd voor Agnostic Front! Ook zij spelen slechts één Belgische show, we leggen het bordje ‘Uitverkocht!’ alvast klaar. Waar we dachten dat Madball al best legendarisch is qua hardcore, doen we er nu nog een schepje bovenop. Hun…