27
september
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Neon Electronics

Met Dirk Da Davo van The Neon Judgement

19:30 Doors
20:15 Bolt Ruin
21:15 Neon Electronics

Neon Electronics

New-wave en postpunk knalden de laatste jaren opnieuw richting een Belgisch hoogtepunt – met dank, Whispering Sons! – maar een mens mag niet vergeten waar de wortels liggen. Die vind je deels terug bij Dirk Da Davo, electropionier en samen met Frank TB drijvende kracht achter The Neon Judgement – één van de meest invloedrijke bands uit het elektronische postpunklandschap – en Neon Electronics.

In 2015 gooide The Neon Judgement voorgoed de synthesizer in de ring, dus kreeg Neon Electronics – dat Da Davo in 1999 opstartte maar aanvankelijk toch wat als een zijproject beschouwd werd – nu de volledige focus. In maart verscheen zo het fonkelnieuwe album ‘Apollo’, opgenomen met de intussen ook al jarenlange partner in crime Glenn Keteleer aka Radical G en bassist Pieter-Jan Theunis. En het resultaat is ronduit verbluffend.

Monolithische bassen pulseren de songs met een koortsige vastberadenheid, verder in de richting van een einder waar met wat geluk een sprankel hoop gloort. De kans lijkt klein, maar het móet. Er móet gereageerd worden, met de ogen wijd open. Met passie. Met inconvenient truths. En met songs die, explosief als RDX, uit het maquis opveren. ‘Apollo’ is de belangrijkste industriële elektroplaat die u dit jaar zult horen. En dát is géén fake news.

.

BOLT RUIN

Als een obscure sluwe vos sluipt BOLT RUIN sinds kort door ons nationale electronica- en wavelandschap. Z’n intense, ambient-achtige sound staat bol van de ijzige melodieën, korrelige beats en diepe bassen onder een laag donkere synths, waardoor het niet hoeft te verbazen dat deze naar Gent uitgeweken Limburger z’n debuutplaat loste via het immer boeiende Consouling Sounds. ‘Een collage van verknipte beats en grootstadsnoise’, zegt Knack Focus, terwijl Indiestyle.be dan weer vindt dat zijn onstuimige electronica niet veraf ligt van het werk van Forest Swords en Ben Frost. Mooie woorden voor bijzonder mooie muziek.

.

Gegevens

Datum:
27 september 2019
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Nog in Nosta...