20
mei
€15
19:00
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Mist

Cancelled!

Dit concert is geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht over hun terugbetaling.

Terug wegens razend relevant: ons clubfestival Mist. Tijdens de eerste edities van dit klein, maar o zo fijne ontdekkingsfestival (2013 & 2014) kwamen onder meer STUFF., Dans Dans, Go March, Manngold, Pomrad, Moodprint, Condor Gruppe, Spookhuisje en Kaboom Karavan langs. Nu stampen we het beste uit de Belgische underground anno 2017 ons podium op. Mist is gedurfd, maar vormt een broodnodig contragewicht dat het opneemt voor de teerbeminde alternatieve muziek.

Twee Gentse exponenten daarbij; Raveyards en Hypochristmutreefuzz. Van overstuurde elektronica tot ziedend gitaarspel: deze bands laten je met hun chaos nimmer onberoerd. Live horen ze bij ’s lands spannendste acts, op plaat blijft hun verslavende brij moeiteloos overeind. Klaar voor een steengoede soundtrack tijdens je vlucht uit de steeds sneller vlammende realiteit? Welkom op Mist.

Raveyards
Dat donkere kantje? Dat kleine monstertje ? Raveyards weekt het los. Beats gedrenkt in pekzwarte olie, duizenden puzzelstukjes die perfect in elkaar vallen. Geen technobulldozer, maar crashende electronica die verrast met klassieke piano, sussend gitaarspel en zwijgzame luisterstukken. De melancholie ebt af en aan. Ook op vlak van performen kiezen Brent Vanneste (Steak N° Eight), Stefanie Mannaerts (Brutus), Stefan Bracke (The Subs), François De Meyer (Villa, Disko Drunkards)  en Joris Casier (Steak N° Eight) steevast voor een opstelling weg van het afgetreden pad; middenin het publiek. Niet wegens aanstellerij, wel om alles zo goed mogelijk op te kunnen slorpen. Om zich meester te maken over hun luisteraars.

Hypochristmutreefuzz
Eveneens Gents en goed. Het noise-ensemble rond Ramses Van den Eede dropte onlangs debuutplaat ‘Hypopotomonstrosesquipedaliophobia’, een splinterbom die zich met een klein dozijn vlijmscherpe synth en distortionprojectielen richting de hoogste regionen van menig eindejaarslijstje katapulteert. Het album herbergt een verslavende schizofrenie die schippert tussen snedige gitaren en linke synths. Elders worden ze de opvolger van Millionaire genoemd, en met de precisie waarmee Hypochristmutreefuzz in haar eentje de beter-live-dan-op-plaat-reputatie van de noisescene doet wankelen, klopt daar ook iets van. Een koortsige oplawaai klonk nog nooit zo leuk.

Paper Hats
Met een bandnaam die refereert aan de Britse experimental van This Heat, weet je meteen waar je aan toe bent met dit viertal. Ze gaan op zoek naar snedige ritmes, trance en fluïde beats. Hoe? Met pulserende beats en synths, gesofisticeerde hardware en vlijmscherpe grooves.  Slowmotion escapism. Londerzeel arrive!

Barst
Nieuwste telg in de Consouling Sounds-clique. Met z’n duister eenmansorkestje breng Bart Desmet atmosferische shoegaze, gitzwarte drone en experimentele noise. Geen klassieke songstructuur noch hokjesdenken voor de man uit Halle, want evengoed hoor je ambient of noisey soundscapes. Hij nodigt je uit in z’n wereld met een arsenaal aan pedalen, synths, samplers, drum computers en de nimmer absente gitaar. Daarmee gaat hij op zoek naar het transcendentale, om van het immateriële toch iets tastbaar te maken met als doel een gesamtkunst voor alle zintuigen. Elke show heeft hij een andere bezetting rond zich, aangevuld met beelden en visuals. Hier hoor je nog van.

Dit concert is geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht over hun terugbetaling.

Pers

 • Humo over Hypochristmutreefuzz

  We lusten er pap van.

      

  Im grossen und ganzen is dit Gentse noiserock, maar Hypochristmutreefuzz trekt zijn kar niet klakkeloos in de diepe voren die te velde door Raketkanon en Drums Are For Parades zijn gemaakt. Ze voegen er een andersoortige groove en een verwrongen, kierewiet popgevoel aan toe.

 • Humo over Raveyards

  SXSW, eat your heart out!


  Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse. Terwijl de Thalys langs Brussel-Kapellekerk dendert, beleven een paar Gentse kameraden in de voormalige stationshal onder het spoor hun creatieve natte dromen. De Recyclart is vanavond de thuishaven voor buitenissige kunstenaars zonder vaste woonplek, die steevast een joie de vivre van het duistere soort oproepen.

 • Focus Knack over Hypochristmutreefuzz

  Spugen voor gebruik!


  Hypopotomonstrosesquipedaliophobia, zo heet de eerste worp van deze Gentenaars, ook weleens 'de opvolgers van Evil Superstars en Millionaire' genoemd. Tot hun eigen invloeden rekenen ze The Residents, The Birthday Party, Sonic Youth, Pere Ubu, Television, PJ Harvey, The Germans en Mauro & The Grooms. Voor de plaat liet zanger Ramses Van den Eede zich inspireren door nachtmerries. Bekijk de clip bij single The Spitter en u snapt dat.

 • Fuzz over Raveyards

  Compromisloos straf

      

  Raveyards is terug, en hoe. Met een dijk van een mini-album is het droge antwoord, via de grote poort met een magistrale 'dat-is-eens-wat-anders!' de repliek van ons buikgevoel.

.

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
19:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Nog in Nosta...

02
jun

Sons Of Kemet [gb]

20:00
Nijdrop

Sons of Kemet is één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. De band heeft een unieke bezetting met twee drummers en een unieke stijl met drie muzikale pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en gepassioneerde solo’s….

08
jun

Flat Earth Society + BeraadGeslagen

19:30
Nijdrop

Flat Earth Society en David Bovée brengen met Boggamasta een nieuw project naar Nosta! De meest avontuurlijke der lage landen big bands verrast opnieuw en vindt met David Bovée een oude partner in crime terug. Boggamasta staat voor broeierige muziek, met drive en groove die losjes werd gebaseerd op de Braziliaanse Frevo-muziek. Ze doen het…

10
jun

Loco Loco Fest

15:00
Nijdrop

. Geen voorverkoop, enkel avondkassa! Loco Loco Fest, al enkele jaren vaste waarde op de Opwijkse punkkalender. Het festival tovert ieder jaar een puike staalkaart van hedendaagse punk, hardcore, metal en grunge tevoorschijn. Dit jaar zakken onder meer Anti-Nowhere League, Fifty Foot Combo, Sick On The Bus en Sunpower af naar Nosta! Maar liefst 14…

29
jun

Sir Jees: Coely [try-out]

19:30
Nijdrop

Rrraaahhh! Na vijf jaar rise & shine is het tijd voor de volgende stap van Coely. Debuutalbum ‘Different Waters’ brengt de hedendaagse hiphopqueen naar Nosta met een karrenvracht hits onder de arm. Beatville in da building! De rollercoaster startte zo’n vijf jaar geleden, nadat iemand haar zangtalent opmerkte in een Antwerps jeugdhuis. ‘Ain’t Chasing Pavements’…