27
juli
€22
14:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Loco Loco Fest 2019

16e editie! i.s.m. Rock ’n Load

Doors: 14:00
14:30 – 15:00 The Empty Bottles
15:30 – 16:00 Wizards Of Oi
16:30 – 17:00 Capital Scum
17:30 – 18:10 CRACKUPS
18:40 – 19:20 Dr. Know
19:50 – 20:30 TOTAL CHAOS
21:00 – 22:00 Subhumans U.K.
22:30 – 23:30 Clowns
00:00 – … The Casualties

Ondertussen alweer de 16e editie van het hardcore/punk festival Loco Loco Fest. In 16 jaren gingen we van Opwijk naar Merchtem, van openlucht naar een indoorlocatie, om uiteindelijk in Nosta in Opwijk terecht te komen, voor een kleinschalig punkfestival in een gezellige setting.

The Casualties

Ondanks het feit dat de Amerikaanse punkers van The Casualties al meer dan 20 jaar meedraaien, worden ze in vergelijking met hun Britse voorbeelden als The Exploited, GBH, Discharge,… nog steeds als “the new kids on the punkblock” aanzien. Ze voegen aan de klassieke britse hardcore punksound een modernere, frissere touch toe en kunnen gerust aanzien worden als een van de grootste en populairste hedendaagse hanenkammenbands. Met hun onlangs uitgebrachte nieuwe plaat “Written in Blood”’ werd ook meteen nieuwe zanger David Rodriguez voorgesteld. In een zo goed als uitverkochte Magasin 4 bewezen ze onlangs dat die zanger de pret zeker niet zal derven. In tegendeel, The Casualties zijn terug van nooit weggeweest, en komen dat met veel plezier bevestigen als absolute headliner op Loco Loco Fest.

Clowns (AUS)

Op amper 5 jaar tijd wist Clowns uit Melbourne een stevige reputatie op te bouwen in het punkrock / rock ’n roll wereldje. Nonstop touren en een pletwals van een liveshow, in België onder andere op festivals als Groezrock, Ieperfest, Brakrock, Sjock Festival, lieten geen toeschouwer onbewogen. Met de release van hun nieuwe album Nature/Nurture op Fat Wreck Chords doen ze er nog een schepje bovenop en lijken ze klaar voor complete “world domination”. Klaar voor de frisse sound van punkrock / rock ‘n’ roll anno 2019?! Wij alvast wel!

Subhumans (UK)

Subhumans (UK), niet te verwarren met Subhumans (CAN), zijn al jaren een vaste waarde in de punkscene. Hun politiek en sociaal geëngageerde, melodieuze punksongs brachten hen sinds de jaren 80 naast de anarchopunkscene ook naar de Verenigde Staten met onder meer een “Live In A Dive” release op het punkrocklabel Fat Wreck Chords. Mede door hun ijzersterke livereputatie worden ze gesmaakt door zowel hanenkampunkers als skatepunkers, zo hebben we ze graag!

Total Chaos (US)

Om ons punkfeest nog wat kracht bij te zetten, smijten we met plezier nog een special guest voor de leeuwen. En niet van de minste. Dat “Die Hard Punks” Total Chaos politiek en sociaal geëngageerde nummers en teksten komen brengen, is op zich niks nieuws in het punkrock genre. Ze vieren in 2019 echter wel hun 30e verjaardag en hielden ondanks ups en downs vast aan hun idealen. Op zoek naar onvervalste ruwe punk? Zoek niet verder, en wordt platgewalst door de levende legendes van Total Chaos.

Dr. Know (US)

Met Dr. Know uit Oxnard, Californië krijgen we een regelrechte hardcore/punk/thrash cultband over de vloer. Sinds de start van de band in 1981 worden ze aanzien als een van de grondleggers van de “Nardcore”. Te midden van ontelbare line-up wissels kende de band een crossover thrash uitspatting en deelden ze podia met zowel punk als metalgrootheden. Fait divers die kunnen tellen: Slayer coverde in 1996 het nummer “Mr. Freeze”, terwijl “Piece of Meat” dan weer gebruikt werd in het 2e seizoen van South Park. Dit terzijde, speelde Dr. Know vorig jaar een fantastische show in Antwerp Music City. Tijd om ook Nosta op zijn kop te zetten.

The Crackups

CRACKUPS are a band of extremes. Insanely fast, but tight as a duck’s ass. Extremely loud but with a keen sense of melody. Featuring members from Double Veterans, Priceduifkes, Psycho 44, Sunpower, they gained notoriety through fiercely intense live shows and a defiant punk attitude. After reaching the finals of Belgium’s biggest talent hunt Humo’s Rock Rally and releasing a bottle rocket of a debut album with ‘Animals on Acid’, they suddenly disappeared from the scene in 2012. Nowthey are throwing themselves headfirst into a comeback, the likes of which this land has never seen… expect sounds inspired by The Stooges, Black Flag and Devo, mashed into something fiercely unique and original.

Capital Scum

Ergens in de jaren 80’s leefde de berucht Hageland Hardcore scene hand in hand met onze regionale punk/hardcore scene hier niet zo ver vandaan in Aalst. En laat Capital Scum nu net een van de actiefste overblijvers zijn van die jaren tachtig hardcore/punk lichting! Sinds 1984 staan ze al op het podium en tot op de dag van vandaag blijft het spelplezier en de zin om er nog steeds vol voor te gaan lovenswaardig. Dat het niet enkel teren op dat lange verleden is, bewijst de split met die andere legendarische belgische band Agathocles, die er in mei 2019 aankomt. Belgische hardcore/punk geschiedenis is in de zaal!

Wizards Of Oi

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, speelt Wizards of Oi geen zuivere Oi. Invloeden van streetpunk, oi, hier en daar zelfs wat crust resulteren in een rammelende, ruwe punksound, die zowel Sharp skins als punkers kan bekoren. In 2017 gaven ze er de brui aan, om er in 2019 opnieuw in te vliegen met 2 nieuwe nummers, een pak shows en dus ook een passage op Loco Loco Fest!

Empty Bottle

Met een naam als The Empty Bottles hoeft het niet te verbazen dat het ontstaan van deze band op een of andere manier gelinkt is aan bier. En zo geschiedde het: aan de toog van legendarische Waregemse undergroundzaal de Steeple werd The Empty Bottles geboren. Leden van de band werd de voorbije jaren meermaals met “full bottles” gespot voor het Loco Loco podium, maar deze keer draaien we rollen om en mogen ze onze 16 e editie op gang trappen.

Gegevens

Datum:
27 juli 2019
Tijd:
14:30
Kosten:
€22
Evenement Categorie:

Nog in Nosta...

14
november

Muziekquiz

19:00
Nijdrop

⚠️ MUZIEKQUIZ VERPLAATST NAAR 14 NOVEMBER ⚠️ Gezien de recente en acute ontwikkelingen rond het Corona-virus in België, schuiven we de muziekquiz door van 30 mei naar zaterdag 14 november. Inschrijvingen blijven geldig, ploegen worden via mail op de hoogte gebracht. Bedankt voor jullie begrip, en take care. De muziekquiz is terug! Opnieuw mag je een multimediale…

21
december

De Mens ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

⚠️ CONCERT 𝐃𝐄 𝐌𝐄𝐍𝐒 VERPLAATST NAAR 𝟐1 DECEMBER ⚠️ Gezien de recente en acute ontwikkelingen rond het Corona-virus in België, werd het concert op 12 maart geannuleerd en gingen we samen met de band op zoek naar een nieuwe datum. Eind mei bleek echter te vroeg, we schuiven het concert van De Mens andermaal door naar 21…

16
maart

GBH 🇬🇧 + Belgian Asociality

19:00
Nijdrop

Deze show stond oorspronkelijk gepland op 17 maart 2020, maar werd doorgeschoven naar 2021! Indien u vragen hebt over uw ticketaankoop, helpt Rock ’n Load Concerts graag verder. Bedankt voor het begrip! GBH Nu zijn er in onze regio al aardig wat punklegendes de revue gepasserd: zo denken we aan Casualties op Loco Loco Fest, of…

31
juli

Loco Loco Fest

15:00
Nijdrop

⚠️ LOCO LOCO FEST VERPLAATST NAAR 2021⚠️ Gezien de recente ontwikkelingen rond het Corona-virus, wordt Loco Loco Fest op 1 augustus 2020 geannuleerd en doorgeschoven naar 31 juli 2021. Op die manier kunnen we het festival in de beste omstandigheden voorbereiden en de best mogelijke line-up voorschotelen. Bedankt voor jullie begrip, en take care. Ondertussen alweer de…