27
juli
€22
14:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events

Loco Loco Fest 2019

16e editie! i.s.m. Rock ’n Load

Ondertussen alweer de 16e editie van het hardcore/punk festival Loco Loco Fest. In 16 jaren gingen we van Opwijk naar Merchtem, van openlucht naar een indoorlocatie, om uiteindelijk in Nosta in Opwijk terecht te komen, voor een kleinschalig punkfestival in een gezellige setting.

Eerste lading absolute punk/hardcore legendes: The Casualties (us), Subhumans (uk) en Dr. Know (us).

The Casualties

Ondanks het feit dat de Amerikaanse punkers van The Casualties al meer dan 20 jaar meedraaien, worden ze in vergelijking met hun Britse voorbeelden als The Exploited, GBH, Discharge,… nog steeds als “the new kids on the punkblock” aanzien. Ze voegen aan de klassieke britse hardcore punksound een modernere, frissere touch toe en kunnen gerust aanzien worden als een van de grootste en populairste hedendaagse hanenkammenbands. Met hun onlangs uitgebrachte nieuwe plaat “Written in Blood”’ werd ook meteen nieuwe zanger David Rodriguez voorgesteld. In een zo goed als uitverkochte Magasin 4 bewezen ze onlangs dat die zanger de pret zeker niet zal derven. In tegendeel, The Casualties zijn terug van nooit weggeweest, en komen dat met veel plezier bevestigen als absolute headliner op Loco Loco Fest.

Subhumans (UK)

Subhumans (UK), niet te verwarren met Subhumans (CAN), zijn al jaren een vaste waarde in de punkscene. Hun politiek en sociaal geëngageerde, melodieuze punksongs brachten hen sinds de jaren 80 naast de anarchopunkscene ook naar de Verenigde Staten met onder meer een “Live In A Dive” release op het punkrocklabel Fat Wreck Chords. Mede door hun ijzersterke livereputatie worden ze gesmaakt door zowel hanenkampunkers als skatepunkers, zo hebben we ze graag!

Dr. Know

Met Dr. Know uit Oxnard, Californië krijgen we een regelrechte hardcore/punk/thrash cultband over de vloer. Sinds de start van de band in 1981 worden ze aanzien als een van de grondleggers van de “Nardcore”. Te midden van ontelbare line-up wissels kende de band een crossover thrash uitspatting en deelden ze podia met zowel punk als metalgrootheden. Fait divers die kunnen tellen: Slayer coverde in 1996 het nummer “Mr. Freeze”, terwijl “Piece of Meat” dan weer gebruikt werd in het 2e seizoen van South Park. Dit terzijde, speelde Dr. Know vorig jaar een fantastische show in Antwerp Music City. Tijd om ook Nosta op zijn kop te zetten.

Details

Datum
27 juli
Deuren
14:30
Kostprijs
€22
Event Categories:
,

Nog in Nosta...

09
april

Ian Clement + Crayon Sun

19:30
Nijdrop

Een avondje ingetogen, donkere folksongs en good old stonerrock? Ian Clement (gekend van powertrio Wallace Vanborn) en Crayon Sun (met Aldo Struyf in de rangen) nemen die opdracht met graagte aan en leveren zoete broodjes af voor fans van Mark Lanegan en Dan Auerbach. Ian Clement Zie daar wie er van achter de wall of…

11
april

Cocaine Piss + La Jungle

19:30
Nijdrop

Cocaine Piss Simpel, snel, strak: de punksongs van Cocaine Piss schieten steevast récht op het doel af. Sinds het Luikse viertal zich met debuut ‘The Pool’ (2015) op de internationale rader der stevige muziek wierp, nam hun kruissnelheid nergens nog af. Tweede langspeler ‘The Dancer’ werd ingeblikt in Chicago, met Steve Albini zelve achter de knoppen….

17
april

SONS (try-out)

19:30
Nijdrop

Rock-’n-roll dood, hoezo dan? SONS is hier, baby! SONS, dat zijn vier nozems uit de Antwerpse periferie met een diepgewortelde voorliefde voor hitsige garagepunk en knetterende psychedelica. Ze kruisten de muzikale degens pas zo’n twee jaar geleden voor het eerst, maar al snel werd de band incontournable: vorig jaar wist SONS zich immers moeiteloos tot…

19
april

The Sheila Divine 🇺🇸

19:30
Nijdrop

Melodieuze gitaarpop die meer dan eens ruig en grungy aanvoelt: dát is The Sheila Divine. Een vaste waarde op De Afrekening-fuiven en ontzettend geliefd in ons land, getuige hun reeks uitverkochte shows in Het Depot, De Kreun, Muziekodroom en De Casino eerder dit jaar. Hun fanbase wordt niet voor niets The Three B’s genoemd: een…