02
november
€24.5
20:30
CC Strombeek
Gemeenteplein

Strombeek-Bever, 1853 België
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hold Up!

Nosta x Cc Strombeek

Spinvis

Al sinds zijn eerste, titelloze soloplaat verscheen – we schrijven lente 2002 – wordt Erik de Jong als Spinvis steevast tot een van de meest originele songschrijvers van de Lage Landen gekroond. Gevarieerd, gelaagd, eigenwijs en altijd poëtisch: de popsongs van Spinvis breng je niet zomaar onder in één hokje. 

Meer bewijs? De opvolger van z’n lo-fi debuut was er in 2005, met ‘Dagen van gras, dagen van stro’: een plaat die al het moois wat Spinvis op zijn debuut had beloofd, bevestigde. Tussendoor bracht hij ook ‘Nieuwegein aan zee’ uit, dat live-opnames mét band afwisselt met alternatieve opnames, en ‘Ja!’, een cd waarop Spinvis de Nederlandse beatdichter Simon Vinkenoog begeleidt.

Met cultsingles als ‘kom terug’, ‘Bagagedrager’ of ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ nestelde Spinvis zich intussen ook in Vlaanderens muzikale hart. Laatste langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’ toonde opnieuw hoe z’n boeiende instrumentatie en ontroerende teksten steeds weer tijdloos blijken: Radio 1 maakte het prompt album van de week, Humo speldde er  ★★★★ op en De Volkskrant heeft het over “liedjes die tekstueel van een enorme zeggingskracht zijn.” 

Spinvis komt naar Strombeek in zeskoppige bandformatie voor een ongeëvenaarde bloemlezing uit z’n rijke repertoire.

.

Jan Verstraeten

Hoe doorsnee z’n naam eerst klinkt, des te eigenzinnig voelt z’n muziek wél meteen aan. Maak aangenaam kennis met Jan Verstraeten, graficus-slash-filmmaker die aan het componeren ging en intussen op Unday Records vertoeft (de Gentse thuishaven van onder meer ook Trixie Whitley, Flying Horseman en Het Zesde Metaal, jawel).

“Het lijkt alsof ik vanuit het niets kom, en zo is het in feite ook. Ik heb mij vier jaar opgesloten in mijn kleine kamer in Sint-Niklaas. En nu ben ik hier.” Binnen zonder kloppen, dacht Jan duidelijk: de filmische, gelaagde indiepop van debuutsingle ‘Moon Face’ mikte meteen op de diepste regionen van hart en ziel – niet in het minst dankzij z’n strelende stem, de breekbare doch intense arrangementen en die ietwat melancholische toets. 

Met debuut-ep ‘Cheap Dreams’ wist Jan Verstraeten zijn revelatiestatus vervolgens helemaal te bestendigen: Humo, Indiestyle.be en Dansende Beren goochelden met een veelvoud aan sterren en shows op Dranouter, M-IDZOMER en in OLT Rivierenhof volgden. Oh ja, Jan neemt dit keer ook een achtkoppig orkest mee naar de schouwburg. Geniet mee!

.

Hold Up!

Voor het derde jaar op rij plegen we als muziekclub een muzikale hold up in CC Strombeek. Verrassende acts in een eerder ongewone setting, waarbij we ons eigen DNA in het CC injecteren: acts als Amenra (akoestisch), Hydrogen Sea, Poltrock of Slumberland bewezen vorige edities met verve waarvoor dat experiment zoal staat. Uniek, durven we zonder overdrijven zélf stellen. 

.

Gegevens

Datum:
2 november 2019
Tijd:
20:30
Kosten:
€24.5
Evenement Categorie:

Nog in Nosta...

16
maart

GBH ?? + Belgian Asociality

19:00
Nijdrop

Deze show stond oorspronkelijk gepland op 17 maart 2020, maar werd doorgeschoven naar 2021! Indien u vragen hebt over uw ticketaankoop, helpt Rock ’n Load Concerts graag verder. Bedankt voor het begrip! GBH Nu zijn er in onze regio al aardig wat punklegendes de revue gepasserd: zo denken we aan Casualties op Loco Loco Fest, of…

18
april

Stef Kamil Carlens & Band

20:30
Nijdrop

De ticketverkoop voor dit evenement start op maandag 1 februari 2021. Hij is singer-song writer, gitarist, componist, producer én een echte performer. Hij staat al twintig jaar op een podium en weet wat hij doet. Vroeger bij dEUS en Zita Swoon, nu met band. Drie jaar na zijn door pers en publiek gesmaakte terugkeer in het popcircuit met…

28
mei

De Mens ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

⚠️ CONCERT ?? ???? VERPLAATST NAAR ?8 MEI ⚠️ Gezien de recente en acute ontwikkelingen rond het Corona-virus in België, werd het concert op 12 maart geannuleerd en gingen we samen met de band op zoek naar een nieuwe datum. Eind mei bleek te vroeg, eind december eveneneens; we schuiven het concert van De Mens andermaal…

31
juli

Loco Loco Fest

15:00
Nijdrop

⚠️ LOCO LOCO FEST VERPLAATST NAAR 2021⚠️ Gezien de recente ontwikkelingen rond het Corona-virus, wordt Loco Loco Fest op 1 augustus 2020 geannuleerd en doorgeschoven naar 31 juli 2021. Op die manier kunnen we het festival in de beste omstandigheden voorbereiden en de best mogelijke line-up voorschotelen. Bedankt voor jullie begrip, en take care. Ondertussen alweer de…