02
november
€24.5
20:30
CC Strombeek
Gemeenteplein

Strombeek-Bever, 1853 België
Loading Events

Hold Up!

Nosta x Cc Strombeek

Spinvis

Al sinds zijn eerste, titelloze soloplaat verscheen – we schrijven lente 2002 – wordt Erik de Jong als Spinvis steevast tot een van de meest originele songschrijvers van de Lage Landen gekroond. Gevarieerd, gelaagd, eigenwijs en altijd poëtisch: de popsongs van Spinvis breng je niet zomaar onder in één hokje. 

Meer bewijs? De opvolger van z’n lo-fi debuut was er in 2005, met ‘Dagen van gras, dagen van stro’: een plaat die al het moois wat Spinvis op zijn debuut had beloofd, bevestigde. Tussendoor bracht hij ook ‘Nieuwegein aan zee’ uit, dat live-opnames mét band afwisselt met alternatieve opnames, en ‘Ja!’, een cd waarop Spinvis de Nederlandse beatdichter Simon Vinkenoog begeleidt.

Met cultsingles als ‘kom terug’, ‘Bagagedrager’ of ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ nestelde Spinvis zich intussen ook in Vlaanderens muzikale hart. Laatste langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’ toonde opnieuw hoe z’n boeiende instrumentatie en ontroerende teksten steeds weer tijdloos blijken: Radio 1 maakte het prompt album van de week, Humo speldde er  ★★★★ op en De Volkskrant heeft het over “liedjes die tekstueel van een enorme zeggingskracht zijn.” 

Spinvis komt naar Strombeek in zeskoppige bandformatie voor een ongeëvenaarde bloemlezing uit z’n rijke repertoire.

.

Jan Verstraeten

Hoe doorsnee z’n naam eerst klinkt, des te eigenzinnig voelt z’n muziek wél meteen aan. Maak aangenaam kennis met Jan Verstraeten, graficus-slash-filmmaker die aan het componeren ging en intussen op Unday Records vertoeft (de Gentse thuishaven van onder meer ook Trixie Whitley, Flying Horseman en Het Zesde Metaal, jawel).

“Het lijkt alsof ik vanuit het niets kom, en zo is het in feite ook. Ik heb mij vier jaar opgesloten in mijn kleine kamer in Sint-Niklaas. En nu ben ik hier.” Binnen zonder kloppen, dacht Jan duidelijk: de filmische, gelaagde indiepop van debuutsingle ‘Moon Face’ mikte meteen op de diepste regionen van hart en ziel – niet in het minst dankzij z’n strelende stem, de breekbare doch intense arrangementen en die ietwat melancholische toets. 

Met debuut-ep ‘Cheap Dreams’ wist Jan Verstraeten zijn revelatiestatus vervolgens helemaal te bestendigen: Humo, Indiestyle.be en Dansende Beren goochelden met een veelvoud aan sterren en shows op Dranouter, M-IDZOMER en in OLT Rivierenhof volgden. Oh ja, Jan neemt dit keer ook een achtkoppig orkest mee naar de schouwburg. Geniet mee!

.

Hold Up!

Voor het derde jaar op rij plegen we als muziekclub een muzikale hold up in CC Strombeek. Verrassende acts in een eerder ongewone setting, waarbij we ons eigen DNA in het CC injecteren: acts als Amenra (akoestisch), Hydrogen Sea, Poltrock of Slumberland bewezen vorige edities met verve waarvoor dat experiment zoal staat. Uniek, durven we zonder overdrijven zélf stellen. 

.

Details

Datum
2 november
Deuren
20:30
Kostprijs
€24.5
Event Categories:
,

Nog in Nosta...

21
september

Sound Track: selectie Vlaams-Brabant ◆ GRATIS

19:30
Nijdrop

Sound Track. Hét gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie, georganiseerd door Poppunt, het club- en jeugdhuizencircuit. Uit 1000 (!) Vi.be-inzendingen selecteerde een professionele demojury met onder andere Colin H. van Eeckhout (Amenra), blackwave., Nathan Daems (Black Flower), Noonah Eze (Black Mamba), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Ayco Duyster, Bavo Vanden Broeck (Dranouter Festival), Roman Hiele, Portland en Compact Disk Dummies maar liefst 136 artiesten voor 23 live-selectieavonden.  Op 21 september is…

25
september

Roland Van Campenhout & Band

19:30
Nijdrop

Roland Van Campenhout & Band Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras, een ‘sound magician’ – Roland Van Campenhout geldt al decennia als een der meester-gitaristen in ons land. De muzikant, dit jaar trouwens 75 lentes jong, draagt steeds de blues mee in de kern van z’n ziel, maar laat eigenlijk zich nooit…

27
september

Neon Electronics (ex-The Neon Judgement)

19:30
Nijdrop

Neon Electronics New-wave en postpunk knalden de laatste jaren opnieuw richting een Belgisch hoogtepunt – met dank, Whispering Sons! – maar een mens mag niet vergeten waar de wortels liggen. Die vind je deels terug bij Dirk Da Davo, electropionier en samen met Frank TB drijvende kracht achter The Neon Judgement – één van de meest…

02
oktober

Broncho 🇺🇸

19:30
Nijdrop

Steek je hoofd uit het venster en adem diep in: there’s something in the air. De kranten staan dan wel vol van politiek haantjesgedrag, bronstige slechterikken en ander schorriemorrie, Broncho doorstaat de blizzard of badness met genuanceerde rock & roll en arty farty poprock. The Strokes kennen hun opvolging. Vierde album ‘Bad Behavior‘ kan zomaar…