02
november
€24.5
20:30
CC Strombeek
Gemeenteplein

Strombeek-Bever, 1853 België
Loading Events
  • This event has passed.

Hold Up!

Nosta x Cc Strombeek

Spinvis

Al sinds zijn eerste, titelloze soloplaat verscheen – we schrijven lente 2002 – wordt Erik de Jong als Spinvis steevast tot een van de meest originele songschrijvers van de Lage Landen gekroond. Gevarieerd, gelaagd, eigenwijs en altijd poëtisch: de popsongs van Spinvis breng je niet zomaar onder in één hokje. 

Meer bewijs? De opvolger van z’n lo-fi debuut was er in 2005, met ‘Dagen van gras, dagen van stro’: een plaat die al het moois wat Spinvis op zijn debuut had beloofd, bevestigde. Tussendoor bracht hij ook ‘Nieuwegein aan zee’ uit, dat live-opnames mét band afwisselt met alternatieve opnames, en ‘Ja!’, een cd waarop Spinvis de Nederlandse beatdichter Simon Vinkenoog begeleidt.

Met cultsingles als ‘kom terug’, ‘Bagagedrager’ of ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ nestelde Spinvis zich intussen ook in Vlaanderens muzikale hart. Laatste langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’ toonde opnieuw hoe z’n boeiende instrumentatie en ontroerende teksten steeds weer tijdloos blijken: Radio 1 maakte het prompt album van de week, Humo speldde er  ★★★★ op en De Volkskrant heeft het over “liedjes die tekstueel van een enorme zeggingskracht zijn.” 

Spinvis komt naar Strombeek in zeskoppige bandformatie voor een ongeëvenaarde bloemlezing uit z’n rijke repertoire.

.

Jan Verstraeten

Hoe doorsnee z’n naam eerst klinkt, des te eigenzinnig voelt z’n muziek wél meteen aan. Maak aangenaam kennis met Jan Verstraeten, graficus-slash-filmmaker die aan het componeren ging en intussen op Unday Records vertoeft (de Gentse thuishaven van onder meer ook Trixie Whitley, Flying Horseman en Het Zesde Metaal, jawel).

“Het lijkt alsof ik vanuit het niets kom, en zo is het in feite ook. Ik heb mij vier jaar opgesloten in mijn kleine kamer in Sint-Niklaas. En nu ben ik hier.” Binnen zonder kloppen, dacht Jan duidelijk: de filmische, gelaagde indiepop van debuutsingle ‘Moon Face’ mikte meteen op de diepste regionen van hart en ziel – niet in het minst dankzij z’n strelende stem, de breekbare doch intense arrangementen en die ietwat melancholische toets. 

Met debuut-ep ‘Cheap Dreams’ wist Jan Verstraeten zijn revelatiestatus vervolgens helemaal te bestendigen: Humo, Indiestyle.be en Dansende Beren goochelden met een veelvoud aan sterren en shows op Dranouter, M-IDZOMER en in OLT Rivierenhof volgden. Oh ja, Jan neemt dit keer ook een achtkoppig orkest mee naar de schouwburg. Geniet mee!

.

Hold Up!

Voor het derde jaar op rij plegen we als muziekclub een muzikale hold up in CC Strombeek. Verrassende acts in een eerder ongewone setting, waarbij we ons eigen DNA in het CC injecteren: acts als Amenra (akoestisch), Hydrogen Sea, Poltrock of Slumberland bewezen vorige edities met verve waarvoor dat experiment zoal staat. Uniek, durven we zonder overdrijven zélf stellen. 

.

Details

Datum
2 november
Deuren
20:30
Kostprijs
€24.5
Event Category:

Nog in Nosta...

22
november

Clement Peerens Explosition ◆ SOLD OUT

19:30
Nijdrop

20:00 Doors 20:45 Clement Peerens Explosition Al decennia bekend én berucht, die Clement Peerens, en dan nog het meest als hij het doet met bassist Aertbeliën Sylvain en bassdrumbeukster Lady Dave. De besnorde en bezonnebrilde frontman viel met z’n Clement Peerens Explosition – ofte CPeX – in het verleden al een paar keer de Nijdrop…

28
november

Bent Van Looy - Solo Trilogy!

19:30
Nijdrop

Schilder, schrijver, presentator, en bovenal muzikant: Bent Van Looys artistieke verhaal laat zich niet simpel bundelen. Intussen verscheen in oktober al z’n derde soloplaat, als laatste luik van de triptiek die begon met ‘Round The Bend’ en werd aangevuld met ‘Pyjama Days’. ‘Yours Truly’ toont zich onbeschroomd melodieus en vol weelderige arrangementen: de soberheid en melancholie…

04
december

The Shivas 🇺🇸 + Black Leather Jacket

19:30
Nijdrop

The Shivas “There are certain things that are inherently happy—like upbeat surf-pop and garage rock”, declameerde Noisey zo’n vijf jaar geleden. Dat sloeg niet toevallig op de vierde plaat van The Shivas, een band uit Portland die zich volop wentelde in de revival van 60’s psychedelica en lo-fi pop. Cultplaat-in-wording ‘You Know What To Do’ (2014)…

23
januari

Ghost In The Machine (w/ DAAU-members)

19:30
Nijdrop

Een gloednieuwe creatie op de grens van concert, muziektheater en videoperformance  Muzikanten Hannes d’Hoine en Han Stubbe (DAAU – Die Anarchistische Abendunterhaltung) en cinematograaf Stijn Grupping (Post uit Hessdalen) bundelen de artistieke krachten onder Ghost In The Machine, een multimediale nieuwe voorstelling met live muziek én live beelden. De voorstelling is een machinerie op de scène,…