08
december
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hidden Orchestra

[uk]

Timetable
19u30 deuren
20u15 Poppy Ackroyd
21u15 Hidden Orchestra

.

Bijna dag op dag twee jaar na hun vorige passage in onze zaal, komt Hidden Orchestra terug! Het net verschenen nieuwe album ‘Dawn Chorus’ wordt overladen met superlatieven en brengt opnieuw die unieke en verbluffende mix van jazz, klassiek, hip hop en sampling (bandleider Joe Acheson is een verwoed ‘vogelaar’, en dat hoor je in zijn muziek).

Er is geen enkele band die zo mooi spanning in composities weet op te bouwen en de combinatie van die natuursamples, die ratelende, briljant aan elkaar geplakte drumpartijen en organische instrumenten tot zo’n briljant geheel weet te maken. Voor fans van Sons of Kemet, Nils Frahm, Bonobo, Portico Quartet, DJ Shadow, Cinematic Orchestra en DJ Krush.

Support: Poppy Ackroyd

Londense intimiteit met piano en strijkers. De stukjes van Poppy Ackroyd zijn delicaat en fragiel maar eigenwijs. Jarenlang oefende ze op het creëren van meerdere laagjes waardoor ze nu, op enkele field recordings na, enkel en alleen een piano en een viool hanteert bij haar breekbare muziek. Schoonheid siert deze kunstige aanpak.

Gegevens

Datum:
8 december 2017
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...