07
juni
€13
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Loading Events

Haring (live) + Bombataz

Brusselse electronica van de fijnste soort 

Haring (live)

Is Haring de meest grenzeloze producer in dit Belgenlandje? Z’n prikkelende creaties, die zich schuilhouden op het snijpunt van melancholische electronica, ijle techno en eigenzinnige IDM, spreken alleszins meteen boekdelen.

Brusselaar Yann Attia wierp zich met z’n project – nota bene vernoemd naar tekenaar Keith Haring – al een vijftal jaar geleden op de elektronische radar. De uitgesponnen en gelaagde track ‘Us’ gaf knipogen naar John Hopkins en Nils Frahm, met de sidderende soundscapes en dansbare ambient van debuutplaat ‘In Spaces’ (2017) lijkt hij dan weer te lonken richting het underground Berlijn.

Kortom: in het kielzog van andere millennial-minimalisten als Gold Panda of Leon Vynehall wil Haring met z’n liveset niets minder dan hart én hoofd in vervoering brengen.

Bombataz

Een klankje dat Bombataz niét in z’n eclectische palet zou durven smokkelen, moet nog worden uitgevonden. Dit jonge jolige viertal uit Brussel jongleert losjes met zo’n dozijn stijlen per song, en gaat daarbij van glitchy hiphop over kitscherige jazzfunk naar licht absurdistische synthpop. Mochten STUFF., De Jeugd van Tegenwoordig en Kraftwerk op een soort anachronistisch weekendje vertrekken met zevenendertig zegels LSD op zak, dan wandelt Bombataz allicht als muzikaal visioen weer naar buiten.

Catchy én experimenteel, dansbaar én compromisloos: kersverse debuut-ep ‘¡Kapao!’ etaleert het overweldigende, licht schizofrene universum van Bombataz meteen vlekkeloos, inclusief titels als ‘;-)’ en ‘Sal Type’.

.

Details

Datum
7 juni
Deuren
19:30
Kostprijs
€13
Event Categories:
,

Nog in Nosta...

09
april

Ian Clement + Crayon Sun

19:30
Nijdrop

Een avondje ingetogen, donkere folksongs en good old stonerrock? Ian Clement (gekend van powertrio Wallace Vanborn) en Crayon Sun (met Aldo Struyf in de rangen) nemen die opdracht met graagte aan en leveren zoete broodjes af voor fans van Mark Lanegan en Dan Auerbach. Ian Clement Zie daar wie er van achter de wall of…

11
april

Cocaine Piss + La Jungle

19:30
Nijdrop

Cocaine Piss Simpel, snel, strak: de punksongs van Cocaine Piss schieten steevast récht op het doel af. Sinds het Luikse viertal zich met debuut ‘The Pool’ (2015) op de internationale rader der stevige muziek wierp, nam hun kruissnelheid nergens nog af. Tweede langspeler ‘The Dancer’ werd ingeblikt in Chicago, met Steve Albini zelve achter de knoppen….

17
april

SONS (try-out)

19:30
Nijdrop

Rock-’n-roll dood, hoezo dan? SONS is hier, baby! SONS, dat zijn vier nozems uit de Antwerpse periferie met een diepgewortelde voorliefde voor hitsige garagepunk en knetterende psychedelica. Ze kruisten de muzikale degens pas zo’n twee jaar geleden voor het eerst, maar al snel werd de band incontournable: vorig jaar wist SONS zich immers moeiteloos tot…

19
april

The Sheila Divine 🇺🇸

19:30
Nijdrop

Melodieuze gitaarpop die meer dan eens ruig en grungy aanvoelt: dát is The Sheila Divine. Een vaste waarde op De Afrekening-fuiven en ontzettend geliefd in ons land, getuige hun reeks uitverkochte shows in Het Depot, De Kreun, Muziekodroom en De Casino eerder dit jaar. Hun fanbase wordt niet voor niets The Three B’s genoemd: een…