08
jun
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen

Flat Earth Society

BeraadGeslagen

Flat Earth Society en David Bovée brengen met Boggamasta een nieuw project naar Nosta! De meest avontuurlijke der lage landen big bands verrast opnieuw en vindt met David Bovée een oude partner in crime terug. Boggamasta staat voor broeierige muziek, met drive en groove die losjes werd gebaseerd op de Braziliaanse Frevo-muziek. Ze doen het zonder partituren deze keer, maar met des te meer overgave en speelplezier.

David Bovée was de FES-gitarist van het eerste uur, die na een viertal jaar de band moest verlaten om volledig voor zijn Think of One te kunnen gaan, waarvoor hij in 2004 beloond werd met de BBC Radio 3 World Music Award in de categorie Boundary Crossing. Na een vruchtbare samenwerking met Peter Vermeersch in het kader van Theater aan Zee in Oostende een tweetal jaar geleden (een ad hoc orkest en repertoire met vier Gambiaanse muzikanten) kriebelde het om nog eens samen aan de slag te gaan. Ondertussen woont David in São Paulo, kent hij de Frevo muziek door en door, en heeft hij veel contact met de muzikanten aldaar. Vanuit de goesting en ervaring groeide Boggamasta.

Boggamasta is een veertienkoppig ensemble met David Bovée (gitaar en zang), Benjamin Boutreur (altsax), Peter Delannoye (trombone), Berlinde Deman (tuba), Bart Maris (trompet), Michel Mast (tenorsax), Thomas Mayade (trompet), Marc Meeuwissen (trombone), Kristof Roseeuw (contrabas en viool), Amel Serra Garcia (percussie), Peter Vandenberghe (keyboard en laptop), Bruno Vansina (baritonsax en fluit), Teun Verbruggen (drums en percussie), Peter Vermeersch (tenorsax en zang) en Pierre Vervloesem (basgitaar).

Support: BeraadGeslagen
Het beloofde al een geweldige avond te worden, en je krijgt er nog een opener om van te watertanden bovenop. Lander Gyselinck (Stuff. en nog zoveel meer) en Fulco Ottervanger (Gent stadscomponist en omnipresente multi-instrumentalist) vormen samen het verbluffende duo BeraadGeslagen dat jazz, elektronica en avant garde in de blender gooit. 

Gezien de drukke agenda van de heren zijn er maar weinig data waarop ze samen kunnen spelen. BeraadGeslagen zal midden in de zaal spelen, lekker gezellig. Niet te missen! Herhaling: Niet te missen!

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

02
jun

Sons Of Kemet [gb]

20:00
Nijdrop

Sons of Kemet is één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. De band heeft een unieke bezetting met twee drummers en een unieke stijl met drie muzikale pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en gepassioneerde solo’s….

08
jun

Flat Earth Society + BeraadGeslagen

19:30
Nijdrop

Flat Earth Society en David Bovée brengen met Boggamasta een nieuw project naar Nosta! De meest avontuurlijke der lage landen big bands verrast opnieuw en vindt met David Bovée een oude partner in crime terug. Boggamasta staat voor broeierige muziek, met drive en groove die losjes werd gebaseerd op de Braziliaanse Frevo-muziek. Ze doen het…

10
jun

Loco Loco Fest

15:00
Nijdrop

. Geen voorverkoop, enkel avondkassa! Loco Loco Fest, al enkele jaren vaste waarde op de Opwijkse punkkalender. Het festival tovert ieder jaar een puike staalkaart van hedendaagse punk, hardcore, metal en grunge tevoorschijn. Dit jaar zakken onder meer Anti-Nowhere League, Fifty Foot Combo, Sick On The Bus en Sunpower af naar Nosta! Maar liefst 14…

29
jun

Sir Jees: Coely [try-out]

19:30
Nijdrop

Rrraaahhh! Na vijf jaar rise & shine is het tijd voor de volgende stap van Coely. Debuutalbum ‘Different Waters’ brengt de hedendaagse hiphopqueen naar Nosta met een karrenvracht hits onder de arm. Beatville in da building! De rollercoaster startte zo’n vijf jaar geleden, nadat iemand haar zangtalent opmerkte in een Antwerps jeugdhuis. ‘Ain’t Chasing Pavements’…