08
juni
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Flat Earth Society

BeraadGeslagen

Timetable

19u30 deuren
20u00 BeraadGeslagen
21u00 Flat Earth Society

.

Flat Earth Society en David Bovée brengen met Boggamasta een nieuw project naar Nosta! De meest avontuurlijke der lage landen big bands verrast opnieuw en vindt met David Bovée een oude partner in crime terug. Boggamasta staat voor broeierige muziek, met drive en groove die losjes werd gebaseerd op de Braziliaanse Frevo-muziek. Ze doen het zonder partituren deze keer, maar met des te meer overgave en speelplezier.

David Bovée was de FES-gitarist van het eerste uur, die na een viertal jaar de band moest verlaten om volledig voor zijn Think of One te kunnen gaan, waarvoor hij in 2004 beloond werd met de BBC Radio 3 World Music Award in de categorie Boundary Crossing. Na een vruchtbare samenwerking met Peter Vermeersch in het kader van Theater aan Zee in Oostende een tweetal jaar geleden (een ad hoc orkest en repertoire met vier Gambiaanse muzikanten) kriebelde het om nog eens samen aan de slag te gaan. Ondertussen woont David in São Paulo, kent hij de Frevo muziek door en door, en heeft hij veel contact met de muzikanten aldaar. Vanuit de goesting en ervaring groeide Boggamasta.

Boggamasta is een veertienkoppig ensemble met David Bovée (gitaar en zang), Benjamin Boutreur (altsax), Peter Delannoye (trombone), Berlinde Deman (tuba), Bart Maris (trompet), Michel Mast (tenorsax), Thomas Mayade (trompet), Marc Meeuwissen (trombone), Kristof Roseeuw (contrabas en viool), Amel Serra Garcia (percussie), Peter Vandenberghe (keyboard en laptop), Bruno Vansina (baritonsax en fluit), Teun Verbruggen (drums en percussie), Peter Vermeersch (tenorsax en zang) en Pierre Vervloesem (basgitaar).

Support: BeraadGeslagen
Het beloofde al een geweldige avond te worden, en je krijgt er nog een opener om van te watertanden bovenop. Lander Gyselinck (Stuff. en nog zoveel meer) en Fulco Ottervanger (Gent stadscomponist en omnipresente multi-instrumentalist) vormen samen het verbluffende duo BeraadGeslagen dat jazz, elektronica en avant garde in de blender gooit. 

Gezien de drukke agenda van de heren zijn er maar weinig data waarop ze samen kunnen spelen. BeraadGeslagen zal midden in de zaal spelen, lekker gezellig. Niet te missen! Herhaling: Niet te missen!

Gegevens

Datum:
8 juni 2017
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

02
december

De Mens ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

⚠️ CONCERT VERPLAATST NAAR 2 DECEMBER ⚠️ De welgekende ontwikkelingen rond het Corona-virus in België dwongen de cultuur een pauze op. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. We schuiven het concert van De Mens daarom voor een vierde maal door naar 2 december. Aangekochte tickets blijven geldig, ticketkopers worden via mail…

17
mei

GBH [uk] + Belgian Asociality

18:30
Nijdrop

Deze show werd maar liefst driemaal verplaatst van datum, maar lijkt nu echt te gaan doorgaan. Indien er vragen zijn over de ticketverkoop, helpt Rock ’n Load Concerts graag verder. Bedankt voor het begrip! GBH Nu zijn er in onze regio al aardig wat punklegendes de revue gepasserd: zo denken we aan Casualties op Loco…