10
februari
€15
19:30
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Dans Dans

+ support: SCHNTZL

Op vrijdag 10 februari trapt Nosta de concertwerking feestelijk af met een heuse openingsavond. Daarop kijken we uit naar Dans Dans, de minister van cultuur en ùw aanwezigheid. Ah ja.

 • 20u00 – Gefilosofeer over de rol van kleine muziekclubs in Vlaanderen door:
  Sven Gatz (minister van cultuur), Luc Nowé (Poppunt) en Jan Digneffe (Live Nation)
 • 20u30 – Concert: SCHNTZL
 • 21u15 – Inhuldiging ‘De Strip’ door SeizoensKlanken
 • 22u00 – Concert: Dans Dans
 • Plaatjes voor, tussen en na door Kong

Dans Dans, dat is nog steeds het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (tevens frontman van het veelgeprezen Flying Horseman), Frederic Jacques (bassist bij de grote Mark Lanegan en zelf groots songsmid en zanger onder de naam Lyenn) en Steven Cassiers (alom bewonderd instrumentalist, o.a. bij Dez Mona en DAAU). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild: Dans Dans bouwt onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum en bewijst schijnbaar achteloos keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Support: SCHNTZL
Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde zijn respectievelijk 18 en 20 jaar en vormen samen SCHNTZL. Ze zijn jong, maar niet onvervaren, want in februari 2015 wonnen ze de STORM-contest in Vrijstaat O. In de zomer van datzelfde jaar kaapten ze de prijzen voor beste compositie en beste instrumentalist weg op de Tremplin Jazz d’Avignon Contest.

Inhuldiging De Strip door SeizoensKlanken
‘De Strip’ doet meteen waarvoor het bedoeld is… SeizoensKlanken brengt een instrumentale mix van jazz rock, hiphop en afrobeat en werd daarmee tot ‘talent van het jaar’ gebombardeerd door Cutting Edge. Denk STUFF, Badbadnotgood, Yussef Kamaal en Kaytranada. In april brengen ze debuutalbum ‘DagxNacht’ uit, waarvoor ze eind januari de studio induiken. Het materiaal is dus zo nieuw dat het nog warm is! Op 10/02 zullen ze nummers van het upcoming debuutalbum voorstellen in onafgewerkte vorm: ‘DagxNacht in progress’.

Pers

 • De Morgen

  Zandkasteel op gloeiend strand

      

  Eén constante: moeiteloos neemt deze fanfare van hunker en levensdorst je op sleeptouw. Deze Dans Dans grossiert in sfeer, eenvoud, meesterschap en iets anders waar hooguit in een parallelle dimensie een treffende beschrijving voor bestaat.

 • Indiestyle

  Boeiend schizofreen

      

  De chemie tussen dit trio is van zo’n unieke aard, dat het haast onmogelijk wordt om ze echt in woorden te vatten. Laat het duidelijk zijn dat Dans Dans muzikaal nooit uitgepraat lijkt – elk apart mét z’n instrument, en bijgevolg ook onderling. Live zijn die dialogen (of trialogen, zo je wil) minstens even onvoorspelbaar als de band zich hier uitte – het retorische jij gaat toch ook is bij deze overbodig.

Gegevens

Datum:
10 februari 2017
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

28
augustus

Stef Kamil Carlens & Band

20:30
Nijdrop

De ticketverkoop start binnenkort. Hij is singer-song writer, gitarist, componist, producer én een echte performer. Hij staat al twintig jaar op een podium en weet wat hij doet. Vroeger bij dEUS en Zita Swoon, nu met band. Drie jaar na zijn door pers en publiek gesmaakte terugkeer in het popcircuit met ‘Stuck In The Status Quo’ heeft Stef…

02
december

De Mens ◆ SOLD OUT!

19:30
Nijdrop

⚠️ CONCERT VERPLAATST NAAR 2 DECEMBER ⚠️ De welgekende ontwikkelingen rond het Corona-virus in België dwongen de cultuur een pauze op. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. We schuiven het concert van De Mens daarom voor een vierde maal door naar 2 december. Aangekochte tickets blijven geldig, ticketkopers worden via mail…

17
mei

GBH [uk] + Belgian Asociality

18:30
Nijdrop

Deze show werd maar liefst driemaal verplaatst van datum, maar lijkt nu echt te gaan doorgaan. Indien er vragen zijn over de ticketverkoop, helpt Rock ’n Load Concerts graag verder. Bedankt voor het begrip! GBH Nu zijn er in onze regio al aardig wat punklegendes de revue gepasserd: zo denken we aan Casualties op Loco…