06
mei
€15
20:00
Nijdrop
Kloosterstraat 9

Opwijk, 1745 België
Laden Evenementen

.

Baloji

Dikke vriendjes met Bono en Paul McCartney, ex-Starflam en met ‘Spoiler’ dé zomerhit van 2016 op zak: Baloji hoef je niets te leren. Met een opzwepende mix van Afrikaanse beats, vloeiende rap vol Franse tongval en aanstekelijke vibe weet hij van elk podium een exotische speeltuin te maken.

Hotel Impala‘ uit 2007 was z’n visitekaartje, z’n levensverhaal, z’n biografische uitlaatklep waarmee hij de vaderlandse pers bewees méér te zijn dan ‘die gast van Starflam’. Z’n Congolese roots en tonnen talent dreven naar boven, de bal ging aan het rollen. Zo werd ‘Kinshasa Succursale‘ in 2010 overladen met sterrenrecensies van The New York Times tot The Guardian. Meer dan 300 liveshows later kwam ‘64 bits & Malachite‘ er in 2015 bij, de rest van het erg dansbare verhaal kennen we. Bougez, bougez!

Pers

 • Humo

  Concert van de week

      

  Wie amper kan geloven dat schoon volk als Bono, Paul McCartney en Damon Albarn fan van hem zijn (’t is echt zo), raden wij met enige aandrang aan om 6 mei de gps op Kloosterstraat 9, Opwijk in te stellen: in de aldaar gelegen muziekclub Nosta zal Baloji, oud-lid van het Luikse hiphopcollectief Starflam, komen optreden, geruggensteund door het groepje buitengewoon krasse knarren dat samen L’Orchestre de la Katuba vormt. Wel best een verse set oordopjes meenemen als u vooraan dacht te gaan staan.

 • De Morgen

  Inspiratie opsnuiven in Congo


  "Ode aan de strijd om veerkracht," rapt Baloji in het Frans. "Het doel? La black excellence." De Belgisch-Congolose artiest Baloji lanceerde een bepaald indrukwekkende videoclip bij zijn nummer 'Capture'. Daarin praat hij met vuur over de esprit van zijn Afrikaanse strijdgenoten sinds de burgeroorlog in de Democratische Republiek. Tegelijk schetst hij een even grimmig als kleurrijk beeld van het land, doorspekt met bizarre robotbeelden.

 • Indiestyle

  Prijs voor het beste feestje van de avond (Les Nuits Botanique '16)


  Het was zweten geblazen in de Orangerie, die dankzij de exotische temperatuur het perfecte klimaat creëerde voor de tropische mix van funk, soul, afro-jazz, hip-hop en god weet nog wat allemaal. “Le blues de la brousse”, zoals Baloji het zelf noemde, is misschien niet iets wat je verwacht op een Nuit Belge, maar het bewees nog maar eens wat voor talent er rondloopt in onze multiculturele hoofdstad. Meermaals werd er gehamerd op een gevoel van “l’unité” en we voelden ons ook echt een met de band. Baloji was de reïncarnatie van de recentelijk overleden legende Papa Wemba. Hij toverde de ene aanstekelijke zangpartij na de andere uit zijn hoed, een hele mooie hoed trouwens.

Gegevens

Datum:
6 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, ,

Nog in Nosta...

04
mei

Icoon: Nick Cave

20:00
Nijdrop

Op Icoon gaat Nosta samen met Archeduc op zoek naar de mens achter enkele muzieklegendes. Onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan en David Bowie krijgen via fijne anekdotes, straffe muzikanten en geweldige vertellers een ode. Nu is de illustere Nick Cave aan de beurt. Nick Cave is een Australische singer-songwriter, schrijver, poëet en acteur. 59 is…

06
mei

Baloji

20:00
Nijdrop

Dikke vriendjes met Bono en Paul McCartney, ex-Starflam en met ‘Spoiler’ dé zomerhit van 2016 op zak: Baloji hoef je niets te leren. Met een opzwepende mix van Afrikaanse beats, vloeiende rap vol Franse tongval en aanstekelijke vibe weet hij van elk podium een exotische speeltuin te maken. ‘Hotel Impala‘ uit 2007 was z’n visitekaartje, z’n…

20
mei

Mist Festival

19:00
Nijdrop

Terug wegens razend relevant: ons clubfestival Mist. Tijdens de eerste edities van dit klein, maar o zo fijne ontdekkingsfestival (2013 & 2014) kwamen onder meer STUFF., Dans Dans, Go March, Manngold, Pomrad, Moodprint, Condor Gruppe, Spookhuisje en Kaboom Karavan langs. Nu stampen we het beste uit de Belgische underground anno 2017 ons podium op. Mist is…

02
jun

Sons Of Kemet [gb]

20:00
Nijdrop

Sons of Kemet is één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. De band heeft een unieke bezetting met twee drummers en een unieke stijl met drie muzikale pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en gepassioneerde solo’s….